PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TRUFANDALELE, IDEALE PENTRU POST

TRUFANDALELE, IDEALE PENTRU POST

de Mditv
1 vizualizări

Ţineţi post şi nu ştiţi ce să mai puneţi pe masă? Ei bine, în această perioadă, trufandalele vă pot scoate din impas. Sunt proaspete şi aşezate pe tarabele din pieţe imediat cum au fost scoase din solarii. Preţurile sunt pentru toate buzunare, iar iarna blandă a lăsat în urmă o producţie bogată în solariile agricultorilor.

În comuna dâmboviţeană Băleni trufandalele se găsesc la porţile agricultorilor. Abia scoase din solarii, acestea se vând fie de la poartă, fie sunt duse în pieţe. Salata, ridichiile, ceapa şi usturoiul verde sunt la mare căutare, mai ales în perioada de post. Solariile sunt pline, producţia este bună, însă profitul lasă de dorit.

Nici frigul din ultimele zile nu a afectat producţia, întrucât solariile sunt bine acoperite.

De la începutul postului, vânzările au început să meargă mai bine în ceea ce priveşte trufandalele. Fie din pieţe, fie de acasă de la producători, oamenii îşi diversifică meniul zilnic cu verdeţurile de sezon.

Astfel, în perioada de post o salată costă aproximativ 5 lei.

Producătorii nu calculează niciodată raportul investiţie-profit, pentru că, spun ei, dacă ar face calculele rezultatele i-ar face să renunţe la activităţile agricole.

Pentru că producţia este atât de bogată, iar trufandalele se găsesc pe toate drumurile, comercianţii se vaită că în ciuda preţurilor mici, care au rămas la fel ca anul trecut, rămân cu marfa nevândută.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe