PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TURISTĂ RECUPERATĂ DE PE MUNTE

TURISTĂ RECUPERATĂ DE PE MUNTE

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

O turistă de 49 de ani Craiova a ajuns la Spitalul de Ortopedie din Azuga după ce s-a accidentat pe un traseu din munții Bucegi unde a vrut să admire panorama Văii Prahovei. Ea a fost recuperată de către salvamontiști după o acțiune foarte dificilă, desfășurată pe un teren aproape inaccesibil, accidentat, periculos și pentru salvatori. Medicii spun că starea de sănătate a pacientei este stabilă, în afara oricărui pericol, dar fracturile suferite vor impune cel puțin o lună de internare în clinica specializată în tratarea lor.

Femeia a ajuns la un moment dat in zona Crucii de pe Caraiman, unde s-a dezechilibrat și a căzut într-o râpă, alegându-se cu mai multe fracturi la unul din membrele inferioare. Acțiunea de recuperare si salvare a ei a durat mai bine de patru ore și sa desfasurat cu mare greutate dificilă din cauza terenului accidentat, turista fiind adusă de salvatorii montani pe targă, la poalele muntelui. Ea a fost preluată de o salvare a Serviciului de Ambulanță Judetean Prahova și transportată la Spitalul de Ortopedie din Azuga. Salvamontistii atrag inca o data atentia turistilor sa evite zonele de abrupt si foarte periculoase si pentru un montaniard cu experienta si sa nu abordeze trasee unde nu au pregatirea fizica necesara unor astfel de excursii.In cazul cand se hotarasc totusi sa intre pe astfel de poteci,oamenii muntelui ii avertizeaza pe imprudenti sa aibe la ei apa, telefon mobil, lanterna si echipamentul necesar.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe