PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TURIȘTI TERIBILIȘTI – VIDEO

TURIȘTI TERIBILIȘTI – VIDEO

de admin
33 vizualizări

Aventura pe munte a nouă turişti bucureşteni se putea termina tragic după ce aceştia s-au hotărât să faca un gratar la… altitudine.Ei au ramas blocaţi pe un traseu din masivul Bucegi,interzis în această perioadă,iar apelul după ajutor a fost făcut după ce doi dintre tineri au urcat pe o pantă abruptă cu multă zăpadă şi au transmis salvamontiştilor că nu mai pot să coboare deoarece puteau provoca o avalanşă.

Enuziasmati de vremea frumoasă,tinerii din Bucureşti,trei fete şi şase băieţi,cu vârste cuprinse între 16 şi 27 au hotărât sa urce pe munte ca sa facă un gratar .Şi nu oriunde,ci chiar în munte,la o altitudine cat mai mare, aşa că au urcat spre Babele pe Jepii Mici,un traseu deosebit de periculos şi interzis pe timp de iarnă.Echipaţi necorespunzător şi fără să citească panourile de avertizare amplasate la intrarea în traseu,tinerii au ajuns pe Brâul Portiţei,de unde nu au mai putut înainta,iar doi dintre ei au urcat pe o pantă abruptă cu multă zăpadă de unde nu mai puteau coboari frica unei avalanşe.Au intrat in panica si au csunat dupa ajutoare

Echipe de salvamontişti şi jandarmi montani au plecat către zona indicată, pentru a-i recupera pe cei . După mai bine de patru ore salvatorii montani i-au adus în siguranţă pe tineri la poalele muntelui.

Salvamontiştii din Buşteni atrag încă o dată atenţia iubitorilor de drumeţii montane să se echipeze corespunzator si sa citeasca cu atentie panourile de avertizare pe care scrie clar că până la mijlocul lunii aprilie traseele de abrupt din masivul Bucegi sunt închise.

 

Mihai Eremia

Eugen Bănescu

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe