UN INCENDIU A PUS PE JAR ÎNTREAGA COMUNITATE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Un incendiu izbucnit la o locuință din satul Botoroaga din Teleorman a pus pe jar întreaga comunitate. Alertați, pompierii au ajuns în zonă cu două echipaje, dar nu au reușit să înainteze până la gospodărie din cauza lucrărilor la rețeaua de canalizare. Pompierii au întins furtunele prin noroi și în sprijinul lor primarul a adus 25 de voluntari, oameni din comună. În timpul intervenției o butelie a explodat. După două ore flăcările au fost stinse și din fericire nu au fost victime.


Incendiul a izbucnit în satul Valea Cireșului, comuna Botoroaga din Teleorman. La fața locului s-au deplasat rapid două echipaje din cadrul Punctului de lucru Drăgănești Vlașca, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, precum și militarii Detașamentului de Pompieri Videle, cu încă o mașină de stingere. Situația s-a complicat când, aflați la aproximativ 200 de metri de gospodăria în flăcări, înaintarea autospecialelor nu s-a mai putut realiza din cauza lucrărilor la rețeaua de canalizare și a noroiului care trecea pe alocuri de genunghi, existând riscul ca mașinile să rămână împotmolite.

Pentru a nu mai pierde timp prețios, pompierii au întins imediat furtunurile până la gospodăria cuprinsă de foc, care se manifesta generalizat, existând riscul distrugerii întregii locuințe și a unui garaj în care se afla un autoturism. În ajutorul pompierilor au venit și autoritățile locale, respectiv primarul localității Botoroaga, care a mobilizat un număr de peste 25 de cetățeni și care au sprijinit militarii pe timpul intervenției. Între timp a mai fost trimis un echipaj de la Alexandria. Pe timpul intervenției, o butelie a explodat, iar alte două au fost scoase din flăcări, făra ca vreo persoană să fie rănită.


Incendiul a fost localizat și stins după aproape două ore. Flăcările au distrus o cameră, un hol, o bucătărie, acoperișul casei pe cca. 50% și mai multe anexe gospodărești pe o suprafață de peste 150 mp.Din primele cercetări efectuate, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la instalația electrică a unui boiler cu defecțiuni.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri