PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UNII CU MICROBUZUL, ALTII TOT PE JOS

UNII CU MICROBUZUL, ALTII TOT PE JOS

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

Din toamna, multi elevi damboviteni nu vor mai fi nevoiti sa mearga pe jos kilometri intregi, pentru a ajunge la scoala. Asta daca Ministerul Educatiei se va tine de cuvant si va achizitiona microbuze scolare, asa cum a anuntat. In Dambovita sunt necesare 15 astfel de autovehicule. Sunt localitati unde pana acum primarii au improvizat, pentru a le veni copiilor in ajutor. In altele insa, situatia este fara rezolvare. Si daca primesc un microbuz, nu il vor putea folosi, pentru ca terenul este accidentat, iar pe timp de iarna, niciun un autovehicul nu poate circula in zona.

15 primarii din Dambovita ar urma sa primeasca din toamna cate un microbuz scolar. Cu aceste autovehicule, toate cererile ar fi rezolvate, spun reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita. In comuna Moroieni, primaria are deja un microbuz pentru transportul elevilor, insa distanta pe care trebuie sa o acopere este prea mare. Copiii din satul Muscel trebuie sa parcurga 7 kilometri pana la scoala din Moroieni, iar cei din zona Sanatoriului, 9 kilometri. De transport au nevoie si cei din Dobresti, Lunca, Pucheni si Glod. Pana acum, au fost adusi la scoala de parinti sau cu masini ale primariei.

In alte localitati dambovitene insa, un microbuz in plus nu va rezolva problema transportului elevilor. Copiii din satul Carlanesti sunt nevoiti sa mearga pe jos cinci kilometri, dupa ce masina cu care primaria ii aducea la scoala s-a stricat. Potrivit primarului, terenul in zona este accidentat, iar pe o portiune de trei kilometri nu este asfalt. Este necesara o masina de teren, pentru ca un microbuz nu rezista pe acest drum. In plus, cand ninge abundent, drumul se blocheaza si niciun autovehicul nu poate ajunge la copii.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Radoi

http://youtu.be/2U4V2n_sY_Q

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe