Au fost instruiti și nu prea! Chiar dacă observatorii, presedinții de secții, dar și reprezentanții din comisiile de votare au participat înainte de ziua de alegeri la întruniri și ar fi trebuit să cunoască foarte bine legea, în teritoriu situația a fost dezastruoasă. Multe urne au rămas nesigilate, pe altele sigiliul a fost aplicat la voia întâmplării, iar președinții de secție au interzis accesul presei în interior provocând scandal după scandal.
Accesul presei a fost oprit la secția din Odaia Turcului, localitatea Mătăsaru. Aici, președintele șecției a interzis jurnaliștilor să intre și să asiste la procesul de votare pe motiv că nu au acreditări. În ciuda faptului că atât reporterul cât și operatorul MDITV au prezentat legitimații și buletine, au fost dați afară.
Jurnaliștii au apelat Biroul Electoral Județean unde am aflat că este de fapt a treia sesizare făcută pentru această secție în decurs de câteva ore. După ce BEJ a contactat președintele de secție, jurnaliștii au fost lăsați înăuntru.
Motivul interdicției era unul foarte important. Niciuna dintre urnele din secția de la Odaia Turcului nu avea sigiliu cu ștampila. Urnele nici măcar nu erau închise corespunzător. Președintele secției a avut o explicație halucinantă: a existat un sigiliu, dar a fost dezlipit și s-a rupt în cursul dimineții la deschiderea secției.
Nici la Perșinari situația nu a fost diferită. Urnele nu prezentau sigiliu la secția de votare numărul 206 din localitate.
La Lungulețu jurnaliștii s-au lovit din nou de o baricadă impusă atât de președintele secției și cei din comisie cât și de polițiștii care păzeau secția. Deși ar fi trebuit să fie instruiți și să nu provoace astfeld e incidente, se pare că niciunul nu cunoștea legea.
Probleme în privința accesului presei în secții au fost în tot județul, în special în zonele rurale. În ciuda sesizărilor repetate la Biroul Electoral Județean, președinții de comisii nu s-au dezis de acest comportament.