PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » URȘII, ÎN VIZITĂ LA PELEȘ – VIDEO

URȘII, ÎN VIZITĂ LA PELEȘ – VIDEO

de admin
23 vizualizări

Zeci de turisti speriati au sunat in weekend la 112. O ursoica si doi pui s-au plimbat agale printre ei, pe aleile castelului Peles din Sinaia . Au trecut prin curtea muzeului, printre tarabele cu suveniruri, si s-au oprit la tomberoane. Cativa turisti inconstienti chiar s-au apropiat de ei, sa-i hraneasca, fara teama ca animalele ar putea sa-i atace. Politistii care au sosit la Pelea au incercat sa sperie ursoaica folosind sirenele masinii, insa, in zadar! Pana nu si-au terminat plimbarea, ursii nu s-au intors in padure.
Zilnic, ursii se plimba nestingheriti pe aleile Pelesului. Cei care vand obiecte de artizanat in zona, s-au obisnuit si incearca sa alunge animalele in pădure, astfel incat să nu fie nimeni atacat.
Ursii pot fi zariti si pe drumul spre Cota 1400. In imprejurimi, padurarii au lipit afise prin care oamenii sunt avertizati ca zona este frecventata de aceste animale,turistii fiind sfatuiti sa nu fotografieze animalele si sa nu le hraneasca.
In anii trecuti, 12 urşi  „gunoieri“ din zona Castelului Peles si alte cartiere ale orasului Sinaia au fost relocati in muntii Fagaras, dar chiar si in aceasta situatie, in padurile din apropierea statiunii Sinaia traiesc aproximativ  25 de exemplare care prefera aceste zone frecventate de turisti pentru mancarea pe care o obtin cu usurinta.

Mihai Eremia
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe