PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VEȘTI BUNE PENTRU VIITOARELE MĂMICI – VIDEO

VEȘTI BUNE PENTRU VIITOARELE MĂMICI – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Vesti bune pentru viitorii parinti! Cei care au realizat venituri impozabile timp de 12 luni, in ultimii doi ani anteriori nasterii, vor primi indemnizatie de crestere a copilului. Asta in conditiile in care propunerea legislativa care vizeaza aceasta modificare va fi adoptata. Un prim pas a fost facut de Comisia pentru Munca din Senat, care a dat raport favorabil proiectului de lege. In prezent, au dreptul la aceasta indemnizatie numai cei care au obtinut venituri in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.

Proiectul de lege urmareste eliminarea discriminarii create in randul persoanelor cu copii. Astfel, in cazul indemnizatiei de somaj, se iau in calcul 12 luni lucrate in ultimii doi ani, in timp ce pentru a beneficia de indemnizatie de crestere a copilului, o persoana trebuie sa fi obtinut venituri impozabile in ultimele 12 luni anterioare nasterii.

” Această prevedere a condus la situaţii în care persoane care au muncit 10-15 ani, dar în ultimele 12 luni anterioare naşterii copilului nu au mai lucrat sau au lucrat parţial, nu pot beneficia de concediu şi indemnizaţie de creştere a copilului, deşi au contribuit zeci de ani la bugetul asigurărilor sociale, însă, persoane care au muncit de-a lungul vieţii doar cele 12 luni dinaintea naşterii copilului beneficiază de această indemnizaţie”, se menţionează în expunerea de motive la proiectul de lege. Propunerea va fi dezbatuta de Senat, in calitate de prima camera sesizata.

Aproape 2700 de damboviteni beneficiaza in prezent de indemnizatie pentru cresterea copilului. Daca initiativa legislativa va fi adoptata, numarul lor va creste.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe