PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VINOVATĂ FĂRĂ VINĂ – VIDEO

VINOVATĂ FĂRĂ VINĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Si acesta nu este din pacate singurul incident petrecut, la o scoala din Dambovita. Un caz revoltator a avut loc in alta unitate de invatamant, de aceasta data din comuna Petresti. O eleva de numai 14 ani sustine ca a fost batuta, in mai multe randuri de un coleg, chiar in sala de clasa, fara ca nimeni sa intervina. Saptamana trecuta, fata a fost consultata de un medic legist, care a stabilit ca a suferit traumatisme in urma loviturilor. Chiar daca, tatal ei, disperat, a cerut ajutorul directorului scolii, situatia se pare ca a ramas la fel de grava. Barbatul l-a reclamat pe elevul bataus la politie, dar in acest timp, fata lui ar mai fi primit o corectie de la colegul ei, tot in sala de cursuri. Conducerea scolii se declara depasita de situatie, dar nici nu a trimis vreo sesizare la Inspectoratul Scolar.

Viata unei fete de numai 14 ani putea fi in pericol, chiar la scoala. In timp ce familia ei o trimitea sa invete carte, eleva se intorcea batuta acasa, cel putin asta sustine tatal ei. Primul incident, cand ar fi fost lovita de colegul ei, chiar in sala de cursuri, in timpul recreatiei, ar fi avut loc in luna octombrie a anului trecut. Fata i-ar fi povestit tatalui, iar acesta a cerut ajutorul directorului. A fost insa doar inceputul. Scaderea notei la purtare nu numai ca nu l-a potolit pe elevul agresiv. Mai mult, saptamana trecuta, acesta ar fi lovit-o din nou pe fata, cu pumnii, in timp ce o alta colega i-ar fi blocat usa, sa nu poata fugi. Si de aceasta data tatal a reclamat incidentul la conducerea scolii, care i-a spus ca nu il poate ajuta si l-a trimis la politie.

Dar incidentul s-a repetat mai repede decat si-ar fi putut imagina tatal ei. Fata ar fi fost lovita ieri in clasa, iar parintele ei spune ca nu a mai stiut cui sa ii mai ceara ajutor. Ce parere are conducerea scolii despre faptul ca o eleva este pusa in pericol chiar in clasa? Este un incident minor, a declarat initial directorul scolii din Petresti, dupa care s-a declarat depasit de situatie. El recunoaste ca elevul este unul problema, care a ramas repetent doi ani. A avut nota scazuta la purtare si a fost exmatriculat si cateva zile. Cu toate acestea, comportamentul lui a devenit tot mai agresiv.

Conducerea scolii s-a limitat insa la aceste masuri, dupa cum singura recunoaste. Nu putem sa il exmatriculam, sustine directorul, desi minorul ar avea un comportament ostil si fata de cadrele didactice. Unele sustin ca se tem de el. Cu toate acestea, fata, desi o victima, a fost pusa si ea la zid de unii dascali. In timp ce diriginta ei i-a luat apararea, spunand ca este o eleva cuminte, un alt cadru didactic a acuzat-o ca minte, ca ar fi obtinut certificatul medico-legal cu mita si ca nu ar avea nicio lovitura.

Baiatul care nu a implinit inca 14 ani are pe numele lui trei plangeri. Este cercetat pentru loviri si alte violente nu doar in cazul acestei eleve. Un barbat din Petresti sustine ca minorul l-ar fi atacat un o bata.

Acum, toti isi paseaza responsabilitatea de la unii la altii. In timp ce directorul scolii spune ca serviciul din cadrul Primariei Petresti trebuia sa il monitorizeze pe elevul agresiv, asistentul social decalara ca unitatea de invatamant ar fi trebuit sa anunte Protectia Copilului.

Cert este ca la Protectia Copilului nu a ajuns nicio sesizare.

Din pacate, situatia ramane revoltatoare. Viata unui copil putea fi pusa in pericol la scoala, pentru ca reprezentantii unitatii de invatamant se declara neputinciosi, dar nici nu au semnalat aceste probleme la Inspectoratul Scolar Dambovita. Si este regretabil faptul ca un cadru didactic, platit sa educe un copil, in loc sa il protejeze la scoala, il ataca dur. Daca asa inteleg unii pedagogi ca se pot purta cu un copil de 14 ani, care oricum a suferit o trauma, ne intrebam incotro se indreapta invatamantul in tara noastra.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe