PRIMA PAGINĂ » BREAKING NEWS » VIPERĂ LA MĂNĂSTIREA DEALU

VIPERĂ LA MĂNĂSTIREA DEALU

de Andrei Oprescu
54 vizualizări

Pericol în zona Mănăstirii Dealu din Târgoviște. Un localnic a filmat o viperă care se plimba pe o potecă. Puiul de vipera avea 70 de cm și s-a ascuns în pădure.  Specialiștii susțin că această reptilă evită omul în general și atacă doar dacă se simte în primejdie, ca mijloc de apărare. Mușcătura de vipera este însă foarte periculoasă și decesul poate surveni după cinci ore dacă nu se aplica ser antiviperin.

 

Aceste imagini au fost surprinse de un târgoviștean chiar în apropierea Mănăstirii Dealu din Târgoviște. Reptila se afla pe o potecă și din fericire nu a devenit agresivă, însă reprezintă un pericol. În România cele mai multe au fost găsite în munții Retezat, însă de câțiva ani apar și în zone mai puțin obișnuite.

În munții din România trăiesc trei specii foarte veninoase. Mușcătura lor poate fi fatală. În general, spun specialiștii, nu atacă omul, decât dacă se simt încolțite, în primejdie sau sunt călcate din greșeală. Unele mușcături pot fi fără venin, însă trebuie să vă prezentați la medic în astfel de situații. Primele simptome sunt senzația de greață, durerea de cap, dificultăți de respirație și umflare zonei mușcate. Singurul tratament eficient este o doză de vaccin antiviperin. Sunați la 112.  Poziţionaţi victima într-o poziţie culcată, cu capul şi bustul puţin ridicate şi locul muşcăturii poziţionat sub nivelul inimii. Activitatea fizică trebuie să fie cât mai redusă cu putinţă, pentru a putea avea un puls cât mai scăzut.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe