PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » VISCOL ÎN STAȚIUNILE DIN PRAHOVA

VISCOL ÎN STAȚIUNILE DIN PRAHOVA

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Codul galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite și spulberate s-a adeverit în județul Prahova. În mai multe stațiuni a nins, iar temperaturile au scăzut și vântul a atins rafale de 50-60 km/h. Salvamontiștii au intervenit pe platoul Bucegilor unde mai mulți turiști au fost surprinși de viscol, iar poliția a impus restricții de circulație pe DN1 A, în zona Văleni de Munte și pe sensul Cheia – Brașov.
Acești cinci turiști au urcat pe platoul Bucegilor când vremea era încă liniștită. Curând codul galben anunțat de meteorologi a adus viscol puternic și ninsoare, iar turiști au fost nevoiți să apeleze la sprijinul salvamontiștilor din Bușteni. Potrivit salvatorilor, cele cinci persoane nu se mai puteau orienta din cauza vizibilității reduse și erau afectate de temperaturile scăzute. Toate persoanele au ajuns în siguranță la baza muntelui. Vremea a creat probleme și în trafic.
La lăsarea serii, poliția a impus din cauza zăpezii restricții de circulație pe DN 1A, la limita dintre Prahova și Brașov. În zona Cheia-DN 1A a nins destuld e abundent. Polițiștii au intervenit după ce au fost anunțați că mai multe autocamioane ar fi rămas blocate pe sensul de urcare Cheia-Brașov. A fost instituită restricție mai sus de Văleni de Munte pentru autoturisme cu masa maximă mai mare de 7,5 tone. Și la Poiana Țapului a nins ca-n povești, dar fulgii de zăpadă au fost spulberați și de vântul puternic. Spre lăsarea serii a ajuns la 50-60 km/h și chiar mai mult în unele zone.
Vremea va rămâne rece, iar viscolul va persista mai ales în zonele de munte și pe crestele înalte și în zilele următoare. În zonele de câmpie și în București, temperaturile se vor încadra în limite normale, iar de vineri se mai încălzește.
Spre sfârșitul săptămânii temperaturile în București și zonele limitrofe capitalei vor ajunge la 20-22 grade Celsius, iar cerul va fi senin. 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe