PRIMA PAGINĂ » Arges » VIZITE LA CETATEA POENARI, SUB PAZA JANDARMILOR

VIZITE LA CETATEA POENARI, SUB PAZA JANDARMILOR

de Andrei Oprescu
33 vizualizări

Turiștii care vor să viziteze Cetatea Poenari, o vor putea face doar sub paza jandarmilor. Autoritățile au decis că aceasta este singura modalitate prin care oamenii vor mai putea vizita fortăreaţa lui Vlad Ţepeş. Deşi sezonul turistic a început demult, accesul în zonă a fost interzis până zilele trecute, decizia provocând pierderi pentru bugetul Consiliului Judeţean Argeş, în conditiile în care mii de turişti care au dorit să viziteze Cetatea lui Ţepeş au fost nevoiţi să facă, în ultimele luni, cale întoarsă.
Închisă ca urmare a incendiului de vegetaţie produs în cursul lunii mai pe versantul obiectivului turistic şi menţinută astfel și ca urmare a semnalării prezenţei unor urşi în apropiere de treptele care duc la fortăreaţa din comuna argeşeană Arefu, Cetatea Poenari s- a redeschis, accesul realizându-se doar în grupuri însoţite de jandarmi, de două ori pe zi.
Jandamii care însoţesc turişii vor ține departe de turiști sălbăticiunile și sunt pregătiţi şi pentru intervenţii extreme, iar accesul liber către cetate se va realiza abia după relocarea urşilor din zonă.
Pentru relocarea ursoaicei cu doi pui şi împuşcarea unui urs au fost emise două ordine de ministru al Mediului, dar acestea nu au fost puse în practică, iar deocamdata singura modalitate de vizitare a cetății este aceea cu turiștii însoțiți de către jandarmi.

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe