PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VREME SCHIMBĂTOARE – VIDEO

VREME SCHIMBĂTOARE – VIDEO

de admin
19 vizualizări

Prognoza meteo pentru acest sfarsit de sapatamana indica o racire a vremii in toata tara. Fata de temperaturile extrem de generoase de marti, cand mercurul in termometre a depasit usor la amiaza pragul de 20 de grade, weekend-ul aduce frig, urmand a se inregistra cel mult 14 grade. Norii vor acopieri cerul si este posibil sa cada cativa stropi de ploaie. In aceste condiţii, vantul destul de agitat, va spori senzatia de rece. Mai mult sambata si duminica in Muntenia va cadea bruma, iar in zonele montane este posibil sa apara si fulgii de nea.
Dupa temperaturile nefiresc de ridicate pentru aceasta perioada vremea se va raci in special sambata si duminica.
Vineri, vremea va fi buna iar temperaturile maxime vor fi de 14-20 de grade pentru ca, de sambata, valorile termice sa scada cu 10 grade Celsius din cauza unor mase de aer rece care patrund in regiunea Munteniei. Ploile vor ajunge in sud si isi vor face prezenta pe arii estinse, iar vantul va bate cu putere. iar tendinta se va mentine si duminica.
Un alt fenomen anuntat de specialisti este caderea brumei, ucru care ar putea afecta mai ales pomii fructiferi din zonele inalte. Cu toate astea, nu sunt motive de ingrijorarea. Holticultorii susutin ca racirea vremii dar si caderea brumei nu va dauna caisilor si piersicilor deja infloriti.
La munte, la altitudini mari, sunt prognozate precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Ilona Rotaru
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe