PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ZECI DE DAMBOVITENI, INSELATI PE INTERENT

ZECI DE DAMBOVITENI, INSELATI PE INTERENT

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Doi tinerii din Calarasi au ajuns dupa gratii dupa ce procurorii DIICOT au stabilit ca acestia au inselat zeci de persoane. Cei doi postau anunturi false de vanzari de bunuri pe site-uri de publicitate. Clientii, amatori de chilipiruri, plateau produsele, dar in schimb nu mai primeau bunurile cumparate. Procurorii au facut 9 perchezitii in acest dosar in Bucuresti si Calarasi de unde au ridicat probe pentru a le proba activitatea infractionala a suspectilor.

Politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Dambovita si procurorii D.I.I.C.O.T. – Dambovita au efectuat 9 perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetul Calarasi, la suspecti de comiterea de infractiuni din sfera criminalitatii informatice. In urma investigatiilor, a fost probata  activitatea infractionala a doi suspecti, in varsta de 25, respectiv 27 de ani, ambii din judetul Calarasi. Acestia ar fi  postat, pe diferite site-uri de publicitate, anunturi fictive  de vanzare de bunuri inexistente (smart TV-uri, laptop-uri, telefoane mobile), inseland astfel peste 40 de persoane. Suspectii ar fi comunicat persoanelor interesate informatii false, prin intermediul postei electronice, cu privire la modalitatea de achizitie, plata pretului sau identitatea vanzatorului. Ulterior, cei doi suspecti ar mai fi postat, pe  mai multe site-uri specializate, anunturi prin care se ofereau locuri de munca in strainatate (Anglia, Germania, Spania) in conditii avantajoase. Acestia pretindeau ca reprezinta o firma de recrutare de forta de munca si solicitau persoanelor interesate sa depuna, in avans, contravaloarea biletelor de transport, in conturi folosite fraudulos de catre suspecti. In urma perchezitiilor, la domiciliile suspectilor politistii au descoperit mai multe sisteme informatice, laptop-uri, medii de stocare a datelor, carduri bancare emise pe numele altor persoane, telefoane mobile si cartele telefonice.

Echipa: Mihai Eremia, Eduard Gaiseanu

http://youtu.be/EJo7D7OiGJ8

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe