PRIMA PAGINĂ » Stiri » Calarasi » ZIUA MARINEI, SĂRBĂTORITĂ ÎN GIURGIU ȘI CĂLĂRAȘI

ZIUA MARINEI, SĂRBĂTORITĂ ÎN GIURGIU ȘI CĂLĂRAȘI

de Andrei Oprescu
21 vizualizări

Ziua Marinei Române, sărbătorită în fiecare an pe 15 august, este urmărită de mii de turiști atât de pe Faleza Cazinoului din Constanța cât și din Giurgiu și Călărași. Pentru a marca această zi în porturi au fost organizate defilări, concursuri de înot și programe artistice.
Parade ale ambarcaţiunilor cu motor, concursuri înot şi de bărci, desene pe asfalt şi o nuntă marinărească sunt doar câteva din atracţiile evenimentului dedicat Zilei Marinei pe malul Borcei, la Călărași. Pentru prima dată în acest an, autorităţile locale au mutat distracţia şi pe nisip. Ziua Marinei a început prin oficierea slujbei iar soborul de preoţi s-a deplasat apoi, la Crucea Marinarilor din Parcul Central.
Programul artistic a fost oferit de ansamblurile participante la Festivalul Internaţional de Folclor Hora Mare, organizat de Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi.
Și la Giurgiu au fost organizate manifestări dedicate Zilei Marinei. Cei prezenți au avut parte de un concert al orchestrei de suflători ”Valahia”, demonstrații de arte marțiale, slujbă religioasă, ancora de flori, sosirea zeului Neptun, jocuri marinărești și defilarea ambarcațiunilor Poliției de Frontieră.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe