PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CREȘTE SALARIUL MINIM PE ECONOMIE – VIDEO

CREȘTE SALARIUL MINIM PE ECONOMIE – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Salariul minim pe economie va creste din nou anul acesta! O majorare a salariului minim de la 800 de lei, la 900 de lei a fost planificata sa aiba loc in 2014. Prima etapa a fost consumata la 1 ianuarie anul acesta, iar a doua etapa la 1 iulie 2014, potrivi unui raport al Fondului Monetar International. Daca bugetarii se bucura de cresteri salariale, nu acelasi lucru sa intampla la angajatii care lucreaza in mediul privat. Unii salariati n-au mai beneficiat de cresteri salariale de ani de zile.
Salariul minim din Romania este cu aproximativ 50% mai mic fata de alte state emergente ale Uniunii Europene, cum ar fi Croatia, Polonia si Slovacia. Produsul Intern Brut pe cap de locuitor este cu aproximativ 40% mai mic decat in cele trei tari amintite. La momentul actual salariul minim pe economie in Romania este de 850 lei. Potrivit Fondului Monetar International salariul minim pe economie va creste la 900 de lei din iulie 2014.
Pana in prezent, majorarile salariului minim au avut un impact limitat asupra competivitatii si a salariilor acordate la nivel national. In pofida unor majorari cu 10% a salariului minim in 2013, salariile medii din privat au crescut cu numai 3,3%. Sunt si angajati care lucreaza in domeniul privat ce n-au mai beneficiat de cresteri salarile de ani de zile. Este si cazul unor societati comerciale din Targoviste. Asta desi preturile alimentelor, gazelor, curentului, carburantilor si nu numai au crescut in nenumarate randuri. In aceste conditii unii angajati din mediul privat muncesc doar pentru a-si plati utilitatile.

Valentin Popescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe