După ce în luna mai a acestui an Cetatea Poenari a fost închisă din cauza unei ursoaice cu pui care ameninţa zona, iar turiştii au fost trimişi acasă, sălbăticiunile au revenit. S-a întâmplat noaptea trecută. Turiştii au suprins din nou un urs la tomberoanele de la baza cetăţii. Problema urşilor în judeţul Argeş, pare că nu mai are sfârşit. Nici capturarea şi nici relocarea nu sunt soluţii viabile. Sălbăticiunile înfometate coboară în căutare de hrană.
În luna mai a acestui an Cetatea Poenari a fost închisă după ce un grup de copii a întâlnit o ursoaică alături de puii ei în apropierea obiectivului turistic. Atunci reprezentanţii Muzeului Judeţean Argeş au confirmat pericolul şi au luat decizia de a nu mai permite turiştilor să se aventureze în zonă. Restricţiile nu au ţinut prea mult. Autorităţile din Argeş au decis să deschidă accesul vizitatorilor în Cetatea Poenari, după ce au capturat ursoaica şi cei doi pui care dădeau târcoale zonei.
Zona muntoasă din nordul județului Argeș este des frecventată de urși. Aceștia coboară până la stradă în căutare de mâncare. Motiv pentru care chiar şi după capturarea ursoaicei cu puii, mai multe voci au susţinut că pericolul încă există. Chiar vânătorii au afirmat că în zona Cetăţii încă mai sunt urşi care coboară, iar turiştii ar putea fi puşi în pericol. Temerile s-au confirmat miercuri noaptea, când un grup de turişti s-au întâlnit cu un urs chiar la baza cetăţii. Acesta căuta în tomberoane.
Turiştii s-au apropiat să-l filmeze deşi ştiau că pericolul este mare. Specialiştii spun că un urs care s-a învăţat să mănânce din gunoie, nu mai poate supravieţui în sălbăticie. În iulie, ministrul mediului, Gabriela Gavrilescu a dat undă verde la împuşcarea de urşi acolo unde există pericol. Cota de intervenţie pe 2017 a fost stabilită la 350, însă fiind deja jumătatea anului a revenit un număr de 175 de carnivore până la finalul lui 2017.