Supărare mare printre crescătorii de animale din comuna Vişineşti, judeţul Dâmboviţa! Oamenii spun că a rămas doar numele de islazul din sat. Nu mai există o cale de acces către păşune, iar mărăcinii ajung la câteva metri înălţime. Localnicii sunt indignaţi de faptul că islazul a fost dat spre închiriere unei Asociaţii de Crescători de Animale, iar reprezentanţii acesteia nu se îngrijesc cum ar trebui de spaţiul dedicat animalelor. Mulţi preferă să ţină vitele acasă.
Un crescător de animale din comuna Vişineşti spune că autorităţile locale au început să cureţe islazul abia după ce a făcut sesizare la APIA. De ce la APIA? Pentru că pe această păşune, o asociaţie din zonă încasează subvenţii consistente de la stat. Indignarea oamenilor este generată de neglijenţa celor care ar trebui să cureţe spaţiul verde, pentru ca animalele să meargă la păşunat.
Nu doar mărăcinii de 2-3 metri înălţime, conform spuselor localnicilor, reprezintă o mare problemă pentru crescătorii de animale, ci şi drumul de acces până la păşune, care nu mai este practicabil. Fosta cale de acces nu a mai fost curăţată de ani de zile, iar drumul vitelor prin gârlă devine imposibil atunci când plouă.
Islazul a fost dat cu contract de închiriere unei Asociaţii de Creştere a Animalelor din zonă, în anul 2013 şi de atunci încasează subvenţie de la APIA. Oamenii spun că nu li se pare corect să ia bani de la stat fără să întreţină păşunea, aşa cum cere legea. Pentru că sunt nevoiţi să meargă aproximativ 4 kilometri pe jos cu animalele, unii dintre localnici preferă să ţină vitele acasă.
Primarul comunei Vişineşti spune că situaţia nu este atât de rea precum au descris-o localnicii şi chiar a filmat cu o dronă islazul, după curaţarea mărăcinilor.
Ultima speranţă a oamenilor pentru ca aceste probleme să se rezolve rămâne controlul comisiei APIA, care ar trebui să se efectueze cât mai curând.