PRIMA PAGINĂ » Arges » URSOAICA ȘI CEI DOI PUI DE LA POENARI, RELOCAȚI

URSOAICA ȘI CEI DOI PUI DE LA POENARI, RELOCAȚI

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Pericolul a fost îndepărtat în zona Cetății Poenari, cel puțin pentru moment. Ursoaica și cei doi pui care au indus panica în rândul turiștilor veniți să viziteze cetatea au fost prinși, tranchilizați și relocați. În urmă cu o lună autoritățile au interzis accesul în locație, iar ulterior au deschis ca vizitele să se facă doar sub paza jandarmilor. Reprezentanții Directiei Silvice Argeș au reușit să captureze urșii miercuri seara și să-i mute pe un fond cinegetic.
Acțiunea a fost derulată de reprezentanții Direcției Silvice Argeș și Ocolului Silvic Vidraru, în colaborare cu specialiștii I.N.C.D.S. ”Marin Drăcea”, filiala Brașov. Ursoaica cu pui și-a făcut apariția în zona Transfăgărășan, fiind hrănită frecvent de turiști, iar în ultimele săptămâni animalele au migrat spre zona Barajului Vidraru. Timp de trei săptămâni, specialiștii Romsilva au încercat să o captureze cu o capcană autorizată. În cele din urmă ursoaica a fost tranchilizată, iar puii au fost capturați cu ajutorul cuștii.
În final ursoaica și cei doi pui au fost eliberați cu succes pe raza Fondului Cinegetic 5 Arefu, departe de zonele locuite sau frecventate de oameni. Mișcările acestora vor fi monitorizate de specialiștii Romsilva, pentru a preveni revenirea acesteia în zonele frecventate de oameni. Specialiștii Romsilva sfătuiesc turiștii să nu interacționeze cu aceștia și să nu le ofere hrană urșilor întâlniți, pentru că astfel de întâlniri pot fi periculoase și, oferind hrană unui animal sălbatic, acesta dezvoltă un comportament anormal, chiar deviant.

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe