PRIMA PAGINĂ » Arges » INCENDIILE DE VEGETAȚIE: REA-INTENȚIE SAU INCONȘTIENȚĂ?

INCENDIILE DE VEGETAȚIE: REA-INTENȚIE SAU INCONȘTIENȚĂ?

de Andrei Oprescu
41 vizualizări

Inconștiență fără limite sau rea-intenție? În această perioadă au loc sute de incendii de vegetație zilnic în țară. Oamenii, în dorința de a curăța rapid terenurile dau foc buruienilor și pot produce astfel o tragedie. Pompierii sunt în alertă continuu și nu de puține ori au salvat la limita case și bunuri din cauza focului pornit de la un incendiu de vegetație și care amenință să se extindă. Și în apropierea drumurilor naționale sau a pădurilor, pericolul este mare. Numai în Argeș aseară au fost incendii în 4 localități, iar în unul dintre cazuri focul a ajuns la o pădure.
Aceste imagini au fost surprinse duminică seara în localitatea argeșeană Beleți-Negrești. Aici un incendiu de vegetație a izbucnit în cursul după-amiezii și s-a extins rapid ajungând într-o pădure aflată în apropiere. Au ars 4 ha miriște si 5ha de vegetație uscată în pădure. Pompierii au fost ajutați și de voluntarii de la SVSU. Pompierii s-au luptat 3 ore și jumătate cu focul pentru a evita să se aprindă pădurea și riscul să devină major.
În același timp colegii lor din județ interveneau la Leordeni, Buzoești și Dragoslavele, unde au fost semnalate incendii de vegetație. În toate cazurilor vorbim despre folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Concret, oamenii au aprins focul pentru a arde resturile vegetale și a curăța terenurile. Cei care dau foc intenționat riscă o amendă cuprinsă între 1000 și 2500 de lei, însă de cele mai multe ori sunt greu de identificat. Totodată, cei care pârjolesc terenurile riscă și pierderea subvențiilor de la APIA. 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe