SCAUNELE DE LA RAPID ȘI STEAUA AJUNG LA CURTEA DE ARGEȘ

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Demolarea celor două stadioane Rapid și Steaua înseamnă pentru multe echipe mici din județele limitrofe o șansă la modernizare. Sau cel puțin așa intenționează autoritățile locale să reabiliteze stadioanele din provincie. Un exemplu este cel de la Curtea de Argeș care va primi o parte din scaunele provenite de pe stadioanele din București.
Stadionul Municipal Curtea de Argeș va intra în proces de modernizare. Orașul are o echipă care evoluează momentan în Liga a-IV-a. Primarul din Curtea de Argeș susține că pe stadionul de aici vor ajunge sute de scaune provenite din demolările de pe stadioanele Rapid și Steaua.
Montarea lor se va face pe stadionul din Curtea de Argeș cel mai probabil în primăvară.
Primarul din Curtea de Argeș încearcă să găsească și alte elemente provenite de la cele două stadioane care să ajute la reabilitarea celui din Argeș. Demolarea stadionului unde a susținut meciuri importante echipa Steaua a început prin august. Valoarea contractului pentru demolarea Stadionului Steaua semnat de Compania Naţională de Investiţii cu firmele Construcţii Erbaşu SA şi BS Recycling SRL se ridică la 6.504.233,28 lei cu TVA . Noul Stadion Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spaţiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant pitch-view/bar sky view. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 301,77 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat. La Giulești lucrările vor fi efectuate de asocierea de firme Construcții Erbasu SA, Concelex SRL si Terra Gaz Construct SRL, valoarea contractului ridicându-se la 98.318.052,33 lei fără TVA, cote și taxe. Lucrarile vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare. Totodata, va beneficia și de spații de cazare pentru sportivi. Noua arena va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

WEEKEND CU VREME DEOSEBIT DE RECE

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă seara. Din acest weekend, vremea se va răci. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-estice, iar