PRIMA PAGINĂ » Arges » ANGAJAȚI DEPISTAȚI CU E-COLI

ANGAJAȚI DEPISTAȚI CU E-COLI

de Mditv
4 vizualizări

Direcţia de Sănătate Publică Argeş confirmă prezenţa bacteriei E.Coli patogen, având gena verotoxină, care provoacă apariţia SHU, la trei dintre angajaţii societăţii Brădet şi la un angajat de la firma care furniza laptele. Aceleaşi rezultate au ieşit pozitive şi în cazul unui angajat al firmei care furniza laptele pentru Brădet.

Reprezentanții DSP Argeș au informat Ministerul Sănătăţii in data de 11 martie, iar prefectul județului confirmă că acum patru zile i s-a adus la cunoștință în scris situația rezultatelor analizelor.

Marius Badea, patronul societăţii Lactate Brădet a declarat că a cerut suplimentar să se realizeze analiza de E.Coli la angajaţii firmei Brădet, dar nu are rezultatele primite de la Bucureşti, însă de la DSP a primit notificarea care a ajuns şi la Prefectura Argeș. El spune că 70 % dintre oameni sunt purtători de E.Coli, că nu e nicio problemă şi că nu există o lege care să impună efectuarea acestei analize, iar angajaţii nu trebuie să urmeze vreun tratament.

Din cele 19 probe luate pentru analiză de la muncitorii fabricii de lactate , în 7 cazuri coproculturile au fost pozitive la E-coli patogen, iar la 3 muncitori a fost depistat şi germenul care provoacă verotoxina.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe