PRIMA PAGINĂ » Arges » PROCESUL DINTRE KOVESI ȘI JURNALIȘTI, AMÂNAT

PROCESUL DINTRE KOVESI ȘI JURNALIȘTI, AMÂNAT

de Mditv
5 vizualizări

Curtea de Apel Pitești a amânat miercuri, pentru 14 septembrie, procesul intentat de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi împotriva mai multor jurnaliști.

Amânarea a fost cerută de reprezentanta jurnalistului Răzvan Savaliuc, motivând că acesta a suferit o intervenție chirurgicală și nu se poate prezenta la proces. Judecătorii au admis solicitarea de amânare și au acordat termen pe 14 septembrie. Avocata Laurei Codruța Kovesi a apreciat că în acest caz ar putea fi vorba de o încercare de tergiversare a judecării dosarului. După deliberare, instanța a apreciat cererea ca întemeiată și a acordat un nou termen după vacanța judecătorească din vară. La ieșire, Kovesi a refuzat să facă vreo declarație.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată un post de televiziune național și pe jurnaliști reclamând faptul că într-o emisiune difuzată în data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu. În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige postul tv și pe cinci jurnaliști să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe