PRIMA PAGINĂ » Arges » BOMBĂ ÎN SISTEMUL MEDICAL DIN ARGEȘ

BOMBĂ ÎN SISTEMUL MEDICAL DIN ARGEȘ

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Alertă în sistemul medical din Argeș! După ce mai mulți copii au fost diagnosticați cu complicații ale bronhopneumoniei și au fost trimiși de urgență la spitale din București, unul decedând între timp, autoritățile locale și reprezentanții Ministerului Sănătății sunt incapabile în a detecta sursa acestor infecții extrem de periculoase. Conform Ziarului Profit, un medic argeșean nu a putut sa mai rabde aceasta situație și a aruncat bomba: infecțiile sunt provocate de un microb existent în Spitalul de Pediatrie Pitești.

Sub protecția anonimatului, un cunoscut medic de la Spitalul de Pediatrie Pitești a explicat pentru ziarul Profit cum stă situația de fapt aducând în același timp acuzații grave:

” E de râs ceea ce citesc cu privire la situația copiilor din Argeș. Cum să fie de vină apa pe care aceștia au băut-o? Orice medic cu oarece experiență știe că acest lucru nu este posibil, mai ales că vorbim de apă îmbuteliată și supusă unor controale microbiologice atente. Vă spun eu, virsusul, mai exact microbul care a generat infecțiile se află la noi în spital. Nimeni nu vrea să se afle adevărul. Nu sunt doar 5 copii. Sunt cel putin 12 cu probleme, iar cele mai grave sunt la cei 8 care au trecut prin Spitalul de Pediatrie. O verificare simplă a fișelor medicale arată clar că toți cei 8 copii au intrat în spital cu banale viroze de sezon specifice acestui sezon din an, cu fluctuații mari de temperatură. Imediat după contactul cu Spitalul, toți au avut probleme. De ce ? Vorbim de microbi care există în spitale, inclusiv în spitalul nostru. Cele mai des întâlnite peste tot, inclusiv în spitalele din Europa sunt infecțiile nozocomiale. Diferența este că la noi nimeni nu le raportează, în consecință, conducerea n-are de probleme. Există o teamă a medicilor și a directorilor de a raporta infecțiile și în consecință să lupte pentru ținerea lor sub control vine din contractul semnat de manager cu Casa de Asigurări prin care infecțiile nozomiale erau trecute ca indici de performanță: raportezi aceste infecții și chiar altele, scad sumele alocate spitalului respectiv. Microbii sunt în pereți si o conexiune a acestora cu banalele viroze duc la complicații majore, așa cum a fost în cazul copiilor”, a declarat in exclusivitate pentru ziarul Profit, un medic de la Spitalul de Pediatrie Pitești.

Totodată, medicul spune că nu întelege de ce DSP și Ministerul Sănătății nu au făcut primele controale nu la apă ci chiar la Spital, pentru că problema cu microbii care persistă de ani buni în spitale este una cunoscută ca fiind extrem de periculoasă atunci când aceștia găsesc un mediu propice de dezvoltare rapidă: copii fără imunitate dar cu viroze menite să degenereze rapid.

SURSA: ZIARUL PROFIT

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe