PRIMA PAGINĂ » ESENȚIAL » DSP PRIMESTE VACCIN ROR

DSP PRIMESTE VACCIN ROR

de Andrei Oprescu
19 vizualizări

A devenit deja o obișnuință in Romania, ca abia atunci cand sunt pierderi de vieți omenești, autoritățile sa ia măsuri. Abia după ce mai mulți copii au murit din cauza rujeolei și in țară s-a declarat epidemia, autoritățile au inceput sa ia măsuri. 10.000 de doze de vaccin vor fi distribuite săptămâna aceasta către Direcțiile de sănătate publică din țară.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 28 aprilie este 5119, din care 24 de decese. Numărul mare de decese au impins autoritățile să ia intr-un sfarșit măsuri concrete. Minstrul Sănătații , Florian Bodog promite că in cateva zile peste 10000 de doze vor fi trimise in țară. Pană atunci insă, medicii dau din colț in colț pentru că nu mai au cu ce să vaccineze copiii. In randul parinților, părerile despre vaccin sunt imparțite, insă majoritatea a acceptat la timp să-si vaccineze copiii. Ministrul a promis că săptămâna viitoare alte 110.000 de doze de vaccin ROR vor fi trimise direcţiilor de sănătate publică. Acesta ia in calcul asigurarea unui stoc tampon, care există şi în alte ţări europene care ar asigura confortul până la momentul la care se vor face alte proceduri de achiziţie.

Reporter: Alina Frunzoi

Imagine: Alexandru Stanescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe