PRIMA PAGINĂ » ESENȚIAL » SEZONUL RECE, SEZONUL VIROZELOR

SEZONUL RECE, SEZONUL VIROZELOR

de Mditv
4 vizualizări

Raceala este o afectiune des intalnita , in special in sezonul rece. Fie ca luam contact cu persoane care au deja virusul sau racim din cauza tercerii la temepraturile scazute, medicii ne recomanda sa consumam fructe si legume care ne ajuta la cresterea imunitatii.

Scăderea imunității în această perioadă din cauza variațiilor de temperatură nu face altceva decât să dea frau liber virusurilor să se răspândească în organismul nostru și să ne dea bătăi de cap.

De la un an la altul, virozele respiratorii sunt din ce în ce mai agresive și nu cedează ușor tratamentelor clasice utilizate până acum.

Pentru a preveni îmbolnăvirea, trebuie să ținem cont de factori esențiali, precum o nutriție corectă, un program echilibrat de odihnă, respectarea normelor minime de igienă (spălarea frecventă a mâinilor) și evitarea zonelor alomerate.

Uneori răceala se poate asocia sau complica cu o infecție bacteriană a gâtului (amigdalelor) sau a sinusurilor, situații în care se face prezentă febra ridicată, dureri faciale severe, la nivelul sinusurilor, secreții de la nivelul gâtului eliminate prin tuse. În acest caz este necesar să vă prezentați medicului de familie.Simptomele răcelii sunt de fapt rezultatul răspunsului imun al organismului la invazia virală.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe