PRIMA PAGINĂ » Stiri » FRUNTAŞI LA AJUTOARE SOCIALE

FRUNTAŞI LA AJUTOARE SOCIALE

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Trăiesc doar din ajutorul social. Lună de lună aşteaptă sumele derizorii acasă deşi mulţi dintre ei sunt apţi de muncă. Cei care vor să-şi câştige pâinea, nu au unde muncii, iar celor cărora li se oferă oportunitatea, refuză de lene. În peisajul asistaţilor social din ţara noastră, judeţele din regiunea Sud-Muntenia sunt fruntaşe.

Statistica publicată pe anul trecut arăta faptul că numărul mediu lunar de familii beneficiare a fost de 244.814 în anul 2016, pentru acestea fiind plătită suma de 811.680.726 lei. Sunt cifre oficiale care indică nivelul de trai din ţara noastră. Iar judeţele din regiunea Sud-Muntenia sunt fruntaşe. Anul trecut, au ocupat primele locuri în clasament în privinţa numărului lunar de familii beneficiare de ajutor social. Astfel, cei mai mulţi asistaţi sunt în Teleorman, peste 11 000 de familii lunar, este urmat de Dâmboviţa şi Argeş cu peste 8000 de familii de asistaţi social lunar. În Prahova şi Călăraşi au fost înregistrate peste 5000 de familii beneficiare de venitul minim garantat, iar în Giurgiu şi Ialomiţa peste 4000 în fiecare judeţ.

S-a ajuns în această situaţie din două motive. Primul îl reprezintă prăbuşirea industriei româneşti după anul 1990, când sute de fabrici şi uzine care asigurau zeci de mii de locuri de muncă au fost închise. Este şi cazul celor din Câmpulung. Un exemplu: ARO. Muncitorii de ieri, disponibilizaţi sunt asistaţii social de azi.

În lipsa unor locuri de muncă, ajutorul social a devenit varianta cea mai simplă. Sumele sunt derizorii. De exemplu, pentru o singură persoană statul plăteşte lunar 142 lei, familii cu două persoane 255 de lei, pentru familie cu 3 persoane 357 de lei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe