MEDIC DE PE AMBULANȚĂ, REVOLTAT

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Un medic de la Serviciul de Ambulanță din Teleorman a răbufnit! Doctorul face mărturisiri despre condițiile în care este obligat să muncească. Bogdan Caravețeanu este singurul medic de pe ambulanță care intervine la situațiile de urgență. Ceilalți doi colegi ai săi doctori sunt aproape de pensionare și nu au cursurile și competențele necesare. Chiar și în situațiile de cod roșu sunt trimise la intervenție ambulante cu șofer și asistent, care trebuie să țină locul medicilor.

Epuizat, după o intervenție la un accident petrecut într-o comună teleormăneană cu trei victime dintre care și un bebeluș de numai trei săptămâni, medicul Bogdan Gabriel Caravețeanu se confesează. Nu mai suportă presiunea. De mai bine de doi ani, muncește la foc continuu. Un ordin al Ministerului Sănătății stabilește că pot activa în compartimentul de urgență doar medicii cu competență pe urgență. La Teleorman, doar Bogdan Caravețeanu are cursurile. Colegii săi, ambii în pragul pensionării nu au competențele și nici nu s-au grăbit să se înscrie la cursul de 6 luni.

Bogdan atrage atenția și asupra situațiilor în care la intervenții tip cod roșu merg doar asistenții, deși în mod normal este necesară prezența medicilor. În doar câteva ore medicul a asistat la două astfel de intervenții la cazuri critice.

Managerul Serviciului de Ambulanță dă vina pe criza de medici din sistem. Susține că a scos posturi la concurs, dar nu s-a prezentat nimeni. În ultima perioadă tot mai mulți medici răbufnesc din cauza crizei din sistem. Epuizarea îi dărâmă pe mulți. Așa cum s-a întâmplat și la Târgoviște, unde un în decembrie 2015, managerul SAJ Dâmbovița a murit subit, în urma unei gărzi epuizante la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. În cele 12 de ore de muncă neîntreruptă, doctorul consultase aproape o sută de pacienți.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

MUNCITOR SURPRINS DE UN MAL SURPAT

Bărbatul săpa un șanț în comuna Băbana fiind angajat al unei societăți care efectua activități de completare a traseelor de canalizare, pe raza localității. La momentul în care s-a produs accidentul, se afla în timpul serviciului. Acesta a fost surprins de pământul surpat și a rămas captiv. La sosirea salvatorilor,