PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NEPĂSARE LA NIVEL ÎNALT

NEPĂSARE LA NIVEL ÎNALT

de Mditv
3 vizualizări

Dâmboviţenii îşi strigă în stradă nemulţumirile şi spun că nu mai pot suporta poluarea fabricilor din judeţ, dar nimeni se pare ca nu-i ascultă. Primarii se bat cu pumnul în piept că au făcut adrese către Agenţia pentru Protecţia Mediului, iar instituţiile abilitate spun că nu au primit nicio solicitare. Fie că vorbim de fabrica de albastru ultramarin, de la Doiceşti, fie că vorbim de fabrica de caramidă de la Gura Ocniţei, un lucru este cert, poluarea există, însă nu o observă nimeni.

După ce oamenii au semnalat riscurile la care le este expusa sănătatea, de ani de zile, jurnaliştii MDI TV au cerut informaţii despre gradul de poluare la Doiceşti şi Gura Ocniţei la instituţiile abilitate, iar răspunsul a fost mereu acelaşi: “După ce vom face o anchetă la faţa locului, vom avea un răspuns.” Profitând de vizita Preşedintelui Fondului de Mediu în judeţul Dâmboviţa, jurnaliştii noştri au ridicat această problemă, iar răspunsul primit nu a arătat decât lipsa de respect faţă de cetăţeni.

Administraţia Fondului de Mediu nu se ocupă de aceste lucruri, Agenţia pentru Protecţia Mediului trebuie să semnaleze Garda de Mediu în acest caz, iar Garda de Mediu doar aplică sancţiuni. Până la urmă cine răspunde de poluarea investitorilor din zonă? Nimeni nu are un răspuns, iar oamenii se plâng fără să fie auziţi.

După vizita Preşedintelui Fondului de Mediu am reuşit să obţinem informaţii de la Garda de Mediu. În cazul fabricii de cărămidă, de la Gura Ocniţei, în anul 2015 nu a fost depusă nicio reclamaţie din partea Primăriei, deşi edilul comunei afirma hotărât că îi va ajuta pe cetăţeni şi va cere o anchetă la investitor.

Pentru fabrica de la Doiceşti, care produce albastru ultramarin, au existat două sesizări în anul 2014 şi au fost aplicate sancţiuni în valoare de 5 000 lei, iar în prezent, la agentul economic se desfăşoară o anchetă a Gărzii de Mediu.

Problema este că de fiecare dată, în urma controalelor, se dovedeşte că gradul de poluare se încadreauă în parametrii prevăzuţi de Garda Naţională de Mediu, în ciuda faptului că cetăţenii resimt efectele emisiilor în organism. Dar cum în ţara noastră contează doar birocraţia, oamenii nu sunt luaţi în seama, oricât de tare şi-ar striga nemulţumirile.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe