PRIMA PAGINĂ » OANA ANTONESCU SPRIJINĂ VICTIMELE CRIMINALITĂŢII

OANA ANTONESCU SPRIJINĂ VICTIMELE CRIMINALITĂŢII

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Eurodeputata PDL Oana Antonescu si-a exprimat, saptamana trecuta, in Parlamentul European sprijinul pentru masurile de protectie a victimelor criminalitatii pe teritoriul Uniunii. Parlamentarul european considera ca acestea reprezinta o garantie a faptului ca persoanele vor beneficia de protectia cuvenita in cazul in care decid sa se mute in alt stat membru.

Printre noile măsuri avansate la nivelul Uniunii menite să asigure protecția civilă eficientă a victimelor criminalităţii, se numără utilizarea certificatului standardizat şi multilingv şi acordarea de asistenţă şi informaţii persoanei protejate.

„Realizarea acestor două activităţi prin intermediul unui limbaj accesibil, prin traducerea sau interpretarea măsurilor de protecţie, reprezintă garanţia faptului că victimele vor fi conştiente de drepturile pe care le au şi vor beneficia de protecţia cuvenită într-un alt stat membru în care decid să se mute”, a subliniat Oana Antonescu în Parlamentul European.

Oana Antonescu, eurodeputat PDL

Eurodeputata PDL a mai arătat că principiul recunoaşterii reciproce şi cooperarea judiciară în materie de protecţie civilă sunt măsuri care oferă perspectiva unităţii în diversitate a instanţelor civile şi administrative existente la nivelul Uniunii Europene.

„Persoanele în beneficiul cărora a fost adoptată o măsură de protecţie civilă vor simţi, pe viitor, că sunt parte a unui sistem unitar de protecţie, menit să le ofere acestora siguranţa de care au nevoie pentru a duce o viaţă cât mai apropiată de normal în oricare din ţările Uniunii Europene”, a susţinut eurodeputata Oana Antonescu.

„Consider că protecţia primită de către un cetăţean într-un stat membru al Uniunii nu trebuie să dispară în momentul în care acea persoană protejată alege să se mute într-un alt stat, ci trebuie depuse toate eforturile pentru ca acea protecţie să fie recunoscută şi respectată de autorităţile statului-destinaţie”, a mai adăugat eurodeputata.

Noile măsuri luate la nivelul Uniunii vizează necesitatea ca persoana protejată să primească informații într-un limbaj accesibil. În cazul în care persoanele protejate nu înțeleg sau nu vorbesc limba în care se desfășoară procedurile legate de recunoașterea și executarea măsurilor de protecție, autoritățile competente ar trebuie să asigure traducerea și/sau interpretarea într-un mod ușor de înțeles, ținând seama de nevoile sau situația victimelor. O altă măsură importantă avută în vedere se referă la  încurajarea statelor membre de a garanta faptul că persoanele protejate nu sunt obligate să suporte costurile financiare aferente recunoașterii măsurii de protecție într-un alt stat membru.

Iulian Bănăşanu

http://youtu.be/ZW73WUDAxMs

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe