PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » PRAHOVA: NEPLĂTIȚI DE TREI LUNI DE ZILE

PRAHOVA: NEPLĂTIȚI DE TREI LUNI DE ZILE

de Mditv
13 vizualizări

Angajații din două primării prahovene își așteaptă banii de trei luni de zile. Asta pentru că în tot acest timp angajații primăriilor Plopeni și Mizil nu și-au primit salariile sau au ajuns cu mari întârzieri. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Prahova, nemulțumit de faptul că prin rectificarea de buget făcută de Guvern s-au distruibuit bani doar pentru anumite sectoare, iar administrațiile nu pot fi ajutate .

Anunțul făcut de președintele CJ Prahova arată situația fără precedent cu care se confruntă unele administrații locale din județ. La Mizil se vorbește chiar de un eventual faliment. Primăria Mizil este în imposibilitatea de a-şi plăti cheltuielile salariale şi pentru utilităţi. Și asta din cauza că primăria de aici are mari arierate potrivit președintelui CJ Prahova. De cealaltă parte, primarul din Mizil nu recunoaște situația și susține că a găsit o soluție de moment ca să achite din salariile angajaților, dar asta însemnă că nu va putea achita integral ratele împrumuturilor.

La Plopeni, Primăria suferă din cauza faptului că două societăţi mari din oraş, una dintre ele deţinută de stat, au mari probleme financiare. Cum acestea nu şi-au plătit dările în întregime, cota din IVG care a ajuns la administraţia locală de la bugetul de stat a scăzut direct proporţional. La finalul lunii iulie, Primăria Plopeni nu reușise să plătească decât jumătate din salarii. Deși președintele CJ Prahova susține că sunt trei luni de întârzieri la salariile angajaților din primărie, primarul Dragoș Niță neagă acest lucru.

Bogdan Toader și-a exprimat totodată nemulțumirile față de sectoarele pentru care Guvernul a alocat fonduri la rectificarea bugetară.

Pe lângă Mizil şi Plopeni, preşedintele Consiliului Judeţean spune că mai sunt cel puţin 11 primării care riscă să rămână fără fonduri în următoarele luni.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe