PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » PRAHOVA : TURIȘTI BLOCAȚI DE VIITURĂ

PRAHOVA : TURIȘTI BLOCAȚI DE VIITURĂ

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

O aversă puternică însoțită de grindină a blocat mai multe zeci de turiști miercuri seară pe traseele de abrupt din Bucegi. La altitudini de peste 2000 de metri temperatura a scăzut brusc cu până la 18 de grade, Celsius, iar din cauza valului de grindină, muntele părea proaspăt nins.

Viiturile puternice alimentate de ploaia abundentă au blocat mai multe grupuri de turiști printre care și copii, aflați pe Valea Cerbului și pe Valea Caraiman. Salvatorii montani din Bușteni au intervenit pentru recuperarea acestora însă terenul accidentat și viiturile au îngreunat acțiunea de salvare.

Alte câteva zeci de turişti care au fost surprinşi de ploaia torenţială în timp ce se aflau pe trasee din Bucegi s-au adăpostit la Refugiul Salvamont aflat la Salvamont Buşteni situat la cota 2.260 metri. La munte se anunță în continuare vreme ploioasă cu descărcări electrice și averse puternice.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe