PRIMA PAGINĂ » Arges » SCLAVAGISM LA BEREVOIEȘTI

SCLAVAGISM LA BEREVOIEȘTI

de Mditv
49 vizualizări

Noi dovezi ale sclavagismului in Romania. Imagini si detalii infioratoare au iesit la iveala in localitatea argeseana Berevoiesti. O grupare racola copii si adulti pe care ii supunea unor tratamente inumane, acestia fiind legaţi cu lanturi, batuti cu biciul si obligati sa munceasca. Procurorii DIICOT şi ofiţerii BCCO Piteşti au desfăşurat 40 de perchezitii o acţiune de amploare la casele rudarilor din cătunul Gamaceşti, iar suspectii au fost condusi la audieri.

Localitatea Gamacesti a fost inconjurata de mascati, la opertiune participand 160 politisti si 200 de jandarmi cu 60 de masini. Unii dintre suspecti au fost violenti si au sarit cu topoare si alte obiecte contondente la trupele de interventie. 40 de suspecti pentru care au fost emise mandate de aducere au fost dusi la DIICOT Pitesti. La fata locului au fost gasite cinci victime, niciuna nu este din zona, trei barbati si doi minori, baieti de 10 si 12 ani, ultimul a avut si dificultati in a vorbi, toti sunt fara familie si au fost racolati de pe strada si de prin gari de catre suspectii din Berevoiesti.

Exista informatii din ancheta ca unele victime erau hranite cu paine aruncata pe jos ca la animale, nu li se dadea apa. Cei care au incercat sa fuga din grajdurile in care erau tinuti in lanturi si obligati sa munceasca au fost legati de caruta si trasi pe ulita satului pentru a fi pedepsiti. Localnicii, vecinii suspectilor spun ca nu au stiut ce se intimpla si neaga ca ar fi fost oameni exploatati in satul lor. Autoritatile locale au refuzat sa prezinte un punct de vedere in acest caz.

In caz sunt vizate in total 90 de persoane ,dar pana in prezent au fost ridicate si duse la audieri 40. Politistii au mai gasit in comunitatea argeseana si un barbat din Constanta, care insa spune ca nu a fost obligat sa munceasca si nu a fost batut, iar plata lui pe o saptamana a fost de 10 lei.

Este posibil ca inceputurile activitatii infractionale a suspectilor sa fie nu prin 2012, asa cum spun anchetatorii, ci cu patru ani mai devreme si se vorbeste neoficial de 65 de victime de a lungul timpului care au cazut in plasa acestei retele infractionale. Ele erau forţate să presteze munca prin ameninţări repetate şi lovituri aplicate repetat cu palmele, pumnii, picioarele, biciul şi diverse obiecte contondente. Există suspiciunea că unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe