PRIMA PAGINĂ » Arges » SECETA SCOATE ANIMALELE LA VÂNZARE

SECETA SCOATE ANIMALELE LA VÂNZARE

de Mditv
9 vizualizări

Seceta ii duce pe fermieri in pragul falimentului. Disperati ca nu mai cu ce sa-si hraneasca animalele, crescatorii au ajuns sa le vanda la jumãtate de pret. Pasunile sunt arse, iar furaje in depozite nu mai au. Din cauza recoltelor slabe de anul acesta, oamenii spun ca nu isi vor putea hrani animalele nici la iarna.Unul dintre cei care a fost nevoit sa isi vanda animalele este chiar edilul comunei Albota . Din cauza secetei, primarul a trebuit sa renunte la peste 130 de oi , capre si vaci . Stocurile ramase de anul trecut vor fi duse in padure, pentru ca si salbaticiunile sufera cumplit in aceasta perioada. Nici micii crescatori nu au scapat de greutati, ei fiind nevoiti sa vanda si din putinul agonisit in anii trecuti. Tanti Marai mai are in gospodarie doar trei vaci, sase oi ai cateva capre . Restul animalelor au fost vandute pe lucru de nimic.

Specialiatii in agricultura spun ca o asemenea situtie nu s-a mai inregistrat pana acum, cand jumatate dintre localnici au trebuit sa vanda animale. Seceta din acest an ar putea afecta si cresterea economica, agrcultura fiind in anii trecuti motorul principal al economiei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe