UN MILION DE OUĂ, CONFISCATE DE ANSVSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Alertă înainte de sărbători! Inspectorii sanitar veterniari și pentru siguranța alimentelor au confiscat și neutralizat un milion de ouă cu Salmonella aduse din Uniunea Europeană. În urma controalelor efectuate în mijloace de transport, în magazine, depozite și centre alimentare au fost aplicate sancțiuni contravenționale care au însumat zeci de mii de lei. Totodată, activitatea unei unităi din județul Călărași a fost suspendată.

În perioada 25.10.2016 – 06.11.2016 ANSVSA a desfășurat o acțiune la nivel național pentru a verifica modul de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar a condițiilor sanitare veterinare și de siguranța alimetelor referitoare la transportul, ambalarea și comercializarea ouălor provenite din comerțul intracomunitar.

În urma verificărilor deficiențele nu au întârziat să apară. În Regiunea Muntenia Sud, activitatea unei unități din județul Călărași a fost suspendată.

Totodată, în urma controalelor efectuate, un milion de ouă destinate consumului uman au fost confiscate și neutralizate, iar peste cinci sute de mii de bucăți de ouă, provenite de la o fermă de găini ouătoare, în care s-a depistat Salmonella Enteritidis, au fost re-expediate în Statul Membru de origine.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

DOTĂRI NOI LA SPITALUL DIN MORENI

Ansamblul de containere destinat trierii suspecților de SARS-CoV-2 a fost amplasat în curtea Spitalului Municipal Moreni şi a fost finanţat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Valoarea estimată a investiţiei: 334.000 lei.Construcția modulară în care pacienții urmează să fie primiți, înregistrați, testați și triați, în funcție de simptome, este racordată la curent