PRIMA PAGINĂ » Utile » CALARASI » UN MILION DE OUĂ, CONFISCATE DE ANSVSA

UN MILION DE OUĂ, CONFISCATE DE ANSVSA

de Mditv
15 vizualizări

Alertă înainte de sărbători! Inspectorii sanitar veterniari și pentru siguranța alimentelor au confiscat și neutralizat un milion de ouă cu Salmonella aduse din Uniunea Europeană. În urma controalelor efectuate în mijloace de transport, în magazine, depozite și centre alimentare au fost aplicate sancțiuni contravenționale care au însumat zeci de mii de lei. Totodată, activitatea unei unităi din județul Călărași a fost suspendată.

În perioada 25.10.2016 – 06.11.2016 ANSVSA a desfășurat o acțiune la nivel național pentru a verifica modul de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar a condițiilor sanitare veterinare și de siguranța alimetelor referitoare la transportul, ambalarea și comercializarea ouălor provenite din comerțul intracomunitar.

În urma verificărilor deficiențele nu au întârziat să apară. În Regiunea Muntenia Sud, activitatea unei unități din județul Călărași a fost suspendată.

Totodată, în urma controalelor efectuate, un milion de ouă destinate consumului uman au fost confiscate și neutralizate, iar peste cinci sute de mii de bucăți de ouă, provenite de la o fermă de găini ouătoare, în care s-a depistat Salmonella Enteritidis, au fost re-expediate în Statul Membru de origine.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe