PRIMA PAGINĂ » Stiri » VIAŢA LA STÂNĂ

VIAŢA LA STÂNĂ

de Andrei Oprescu
42 vizualizări

Laptele cel mai gustos este strâns în munte, unde animalele au cea mai bună hrană. La fel de sănătos trăiesc şi ciobanii, în vârf de munte, iar cel mai bun bulz iese din mâinile lor. Colegul nostru, Marius Popescu, a stat o zi întreagă cu bacii de la o stâna din munte şi a descoperit secretele îngrijitorilor de animale. A stat cu ochii pe ei când au făcut tradiţionala brânză de burduf şi ne prezintă şi nouă aventura lui într-o nouă ediţie a emisiunii Carpe Diem.

Experienţa ciobanului se simte în gustul brânzei de burduf. Zeci de litri de lapte trebuie strecuraţi bine şi închegaţi cu grijă pentru ca brânza să fie cea mai gustoasă şi, ce este cel mai important, naturală.

Întregul procedeu este mult mai lung, pentru că după ce laptele este răcit, se strânge, apoi se bate bine într-un tifon curat şi se lasă la scurs. Ciobanii spun că viaţa la stână nu este deloc uşoară. Aceştia petrec aproximativ patru luni departe de familie, în fiecare vară, când trăiesc în vârf de munte.

Mai multe poveşti şi imagini privind viaţa la stână puteţi urmări în emisiunea Carpe Diem, joi seara, începând cu ora 21:30, doar la MDI TV.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe