PRIMA PAGINĂ » ESENȚIAL » SUNT ÎNGROZIȚI DE PROPORȚIILE DEZASTRULUI – VIDEO

SUNT ÎNGROZIȚI DE PROPORȚIILE DEZASTRULUI – VIDEO

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Campania demarata de MDI Tv, prin care incercam sa identificam adevarul legat de tranzactiile dubioase cu terenuri in zona montana a judetului Dambovita a oferit si primele rezultate. Chiar in timpul primei emisiuni ,consacrate dezbaterii situatiei terenurilor si padurii din zona Bucegi, un telefon primit in direct a semnalat situatia taierilor masive de material lemnos, din zona comunei Runcu. La fata locului o echipa MDI a descoperit ca sesizarea este cat se poate de justificata.

Deplasata la fata locului, o echipa MDI TV, a constatat ca sesizarea este pe deplin justificata. In doar doua ore mai multe masini cu numere de inmatriculare in Arges au tranzitat zona incarcate cu trunchiuri de copaci de diferite dimensiuni. Oamenii locului spun ca fenomenul nu este nou dar sa intensificat in ultima vreme.

Ingrijorarea este cuvantul de ordine in zona Runcu. Oamenii sunt speriati ca taierile vor avea efecte dramatice asupra comunitatii.

Pe marginea drumului alte cateva zeci de arbori deja doborati asteapta sa fie incarcati si transportati. Toata zona pare sa fi intrat intro sarabanda a defrisarii masive, dupa cum spun si localnicii. Drumul dintre Runcu si zona denumita “Intre Vai”, propietate a Romsilva ,este marcat de indicatoare ce restrictioneaza traficul. Avand in vedere dimensiunea fenomenului nu putem decat sa tragem ,la randul nostru,un semnal de alarma, ce speram sa fie receptionat atat de catre reprezentantii Romsilva cat si de catre alte autoritati ale statului ce au in competenta controlul in cea ce priveste taierile de material lemnos. In special pentru aceia care trebuie sa constate modul in care sunt marcati arborii ,ce sunt autorizati pentru taiere, semnalele primite indicand ca aici se fac cele mai multe incalcari ale legii. Pentru ca intradevar la Runcu in special frecventa cu care masinile de mari dimensiuni transporta lemne zi si noapte dau impresia unei afaceri cel putin la limita legii.

Echipa: Valentin Popescu/Marin Horia/Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe