Există de 5 000 de ani, însă puţini ştiu ce înseamnă şi mai ales ce efecte poate avea. Acupunctura este tratamentul cu care chinezii tratează peste o sută de afecţiuni fizice. Deşi s-a răspândit în toată lumea, reticenţa faţă de ace persistă, iar pacienţii nu pot face încă legatura între tratamentele tradiţionale şi metoda curativă a chinezilor. Ei bine, cele doua modalităţi de recuperare nu se exclud una pe cealaltă, ci pot funcţiona împreună, fără efecte secundare.
Conform teoriei Medicinei Tradiţionale Chineze, viaţa şi sănătatea sunt menţinute de o “energie” numită Qi,orice dezechilibru sau perturbare a acestei energii Qi ducand la boală. Acupunctura are rolul de a debloca și regulariza circulația acestei energii, restabilind astfel echilibrul energetic.
Doamna Angela Tudor este, la origine, medic de familie, din anul 1986, când a absolvit Facultatea de Medicină la Târgu-Mureş. În paralel, a decis să se specializeze şi în acupunctură, urmând cursurile Centrului de Pregătire de la Bucureşti. Ulterior, ani de zile a călătorit în China pentru a descoperi toate tainele medicinii chinezeşti.
Medicina chineză nu exclude medicina tradiţională. Cele două pot funcţiona foarte bine în paralel.
Doamna Elena are 71 de ani şi are afecţiuni cardiace. Urmează un tratament permanent în acest sens, recomandat de medicul de specialitate. De câţiva ani, însă, a descoperit acupunctura, la care apelează pentru orice altă durere fizică.
Deși veche de mii de ani în îndepărtatul orient, practica acupuncturii este destul de nouă în ţara noastră. Se încearcă, însă, prin acest tip de terapie să se trateze sau măcar să se amelioreze peste o sută de afecţiuni fizice. În plus, medicina chineză aduce şi venituri consistente celor care o practică.