Acasa Stiri ALIMENTAŢIA ANIMALELOR, “CHEIA SUCCESULUI” ÎN FERME

ALIMENTAŢIA ANIMALELOR, “CHEIA SUCCESULUI” ÎN FERME

Autor: Oprescu Andrei
0 comentarii 50 vizualizari 3 minute timp estimat

În fermele de animale, cheia succesului poate fi reprezentată şi de hrana pe care crescătorii o aleg pentru necuvântatoarele pe care le cresc. Vitaminele şi mineralele sunt esenţiale în creşterea sănătoasă şi eficientă a animalelor, fie că vobim despre îngrăşarea acestora şi vânzarea către abatoare, fie că vorbim despre întreţinerea necuvântatoarelor într-o gradină zoologică, unde copiii se pot bucura de ele. Sunt doar câteva dintre aspectele pe care vi le vom prezenta în această săptămână la emisiunea Ferma şi Ogorul. V-am pregătit materiale speciale, realizate la ferme din regiunea Muntenia-Sud.

Despre furajele pe care le foloseşte în ferma sa de reproducere a porcilor, rasa piaisi, am vorbit cu domnul Popescu, din comuna dâmboviţeană Malu cu Flori. Fermierul consideră că în nutriţia animalelor mixurile complexe de vitamine şi minerale joacă un rol determinant.

Aceste premix-uri făcute special pentru fiecare rasă în parte au un rol important şi în calitatea cărnii pe care o găsim în magazine, mai ales acum că se apropie sărbătorile de iarnă. De asemenea, suplimentele nutritive folosite în alimentaţie, ajută la sănătatea animalelor care nu vor fi sacrificate. Vorbim despre exemplarele pe care le putem admira, de pildă, în Ferma Animalelor din Pantelimon. Aici un medic veterinar a realizat o adevărată grădină zoologică pentru copii. Prichindeii pot învăţa lucruri noi despre rasele româneşti sau alte rase empirice şi chiar pot hrăni animalele.

Nutriţia joacă un rol important şi în ceea ce priveşte producţia de lapte a animalelor. În fermele de vaci, drumul laptelui nu este deloc unul simplu, iar normele de igienă şi procesare pentru cei care comercializează astfel de produse este unul costisitor. Igiena dinaintea procesului de muls este esenţială pentru un lapte de calitate şi sănătos.

La ferma din Pantelimon, după ce este muls, laptele ajunge direct în fabrică pentru producerea brânzeturilor, a smântânii şi a iaurtului. Drumul laptelui se face prin instalaţii bine definite fără a lua contact cu aerul nici măcar o clipă. Vă vom prezenta tot procedeul de prelucrare în emisiunea Ferma şi Ogorul, duminică, începând cu ora 14.30. În cadrul ediţiei de săptămâna aceasta veţi afla şi secretele unei alimentaţii de succes pentru animale, care sunt cele mai bune produse, dar şi cum trebuie îngrijite necuvântătoarele pentru a fi sănătoase şi productive.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies