BOLOVANI, DÂMBOVIŢA
Românii sunt inventivi şi în ceea ce priveşte mâncarea. Astfel că masa de Paşte nu mai este cea tradiţională. Carnea de miel poate fi înlocuită cu cea de curcan sau de gască, cu cea de iepure sau de porc mistreţ. Carnea de mistreţ se găseşte cu uşurinţă şi este pusă la dispoziţia nonconformiştilor la Bolovani, în judeţul Dâmboviţa, unde se găseşte una dintre cele mai mari rezervaţii de porci sălbatici din ţară.
Ţarcul de creştere intensivă a mistreţilor, de la Bolovani, are o supraţaţă de 420 de hectare, iar aici se găseşte un efectiv de 326 de capete. În această perioadă mistreţii sunt în perioada de reproducere. Reprezentanţii Ocolului Silvic Răcari speră ca sporul natural în acest an să fie între 80-100 de capete. Deşi numărul mistreţilor ar depăşi astfel 400 de capete, conducerea rezervaţiei de la Bolovani nu îşi face probleme în acest sens. Carnea de mistreţ este la mare căutare, iar preţul acesteia este mai mic decât cel al cărnii de miel.Mistreţii nu se vând doar în carcasă, după ce au fost vânaţi, ci şi în viu, fiind capturaţi de reprezentanţii cantonului de vânătoare. Aceştia merg în alte rezervaţii din ţară pentru populare.
Fiind un complex de creştere intensivă nu există restricţii în ceea ce priveşte vânarea şi valorificarea. Cantonul de vânătoare de la Bolovani este deschis vânătorilor pasionaţi în perioada 1 august – 31 ianuarie pentru animalele din afara ţarcului.În cantonul de vânătoare, mistreţii sunt îngrijiţi cu mare grijă, mai ales când sunt mici.Cei care merg la Bolovani nu se bucură doar de natură, ci aici găsesc şi o cabană, în care tradiţionalul se îmbină perfect cu modelul.Cabana poate fi închiriată cu 1 500 de lei/zi. Pentru Paşte, aceasta nu a fost încă rezervată, astfel că cei care vor să petreacă sărbătorile într-un cadru natural sunt aşteptaţi la Bolovani.