CRIZĂ DE MEDICI PEDIATRI

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Criza medicilor din România se acutizează, iar în unele cazuri bolnavii sunt trimiși acasă pentru că nu are cine să îi consulte. S-a întâmplat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Călărași, unde miercuri mai mulți părinți s-au plâns de faptul că au fost trimiși acasă de o asistentă pe motiv că nu exista medic de gardă dimineața. Nici în alte județe nu este mai bine. În Dâmbovița, o secție de pediatrie este închisă, iar în alte spitale din județ lucrează doar medici pensionari, iar gărzile au fost desființate.

Părinții care au venit cu micuții bolnavi în brațe la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Călărași au avut parte de un șoc atunci când li s-a spus că nu are cine să-i consulte. Asta pentru că nu exista un medic de gardă pediatru la UPU. Nu este prima dată când o astfel de informație este făcută publică. Cu toate acestea, managerul spitalului susține că situația este sub control și că se poate ocupa medicul de pe secție și de urgențe, deși oamenii spun că a fost solicitat și nu a coborât.

Unitatea medicală de aici este cunoscută drept Spitalul Groazei din cauza condițiilor în care sunt ținuți pacienții. Într-o clădire, care ar fi trebuit să fie închisă de mult pentru reabilitare, stau foarte mulți într-o cameră, fără condiții igienico-sanitare corespunzătoare.

Situație gravă și în spitalele din Dâmbovița care se confruntă și ele cu o criză de medici pediatri. Majoritatea unităților sanitare apelează la medici pensionari care vin în funcție pe un anumit program, iar în unele cazuri liniile de gardă au fost desființate.

La Pucioasa secția de Pediatrie a fost închisă în urmă cu un an din lipsa de medici.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

URMĂRIT NAȚIONAL, ARESTAT ÎN DIRECT, PE FACEBOOK – VIDEO!

Un tânăr din Teleorman, dat în urmărire națională, a fost arestat în timpul unei petreceri transmisă live pe Facebook! Petrecerea avea loc în jutețul Argeș , la Merișani. La petrecere, au poftit, ce-i drept…neinvitate și trupele speciale ale poliției. Suspectul condmanat la închisoare, a fost încătușat și dus in arest.