PRIMA PAGINĂ » Utile » ARGES » ÎI FACE DE RÂS PE LENEȘII COMUNEI

ÎI FACE DE RÂS PE LENEȘII COMUNEI

de Andrei Oprescu
40 vizualizări

Un primar din judetul Argeș a găsit o metodă inedită de a-i stimula pe localnici să își întrețină gospodăriile. Peste de 80 de fotografii cu gospodării neîngrijite au fost publicate, alături de adresele proprietarilor, pe pagina de Facebook a Primăriei.

Aceste imagini sunt din localitatea Corbi din Argeș. Acum e zăpadă, însă cu câteva zile înainte primarul a făcut fotografii și le-a postat pe pagina primăriei. Este vorba despre zone neîngrijite din localitate.

„Aceste imagini nu fac cinste comunităţii noastre şi reprezintă proprietăţi aflate în vecinătatea drumului judeţean din comuna Corbi. Apelăm la spiritul dumneavoastră civic pentru (…) buna gospodărire a comunei Corbi, păstrarea curăţeniei, respectarea strictă a normelor de igienă, precum şi activitatea de gospodărire, care constituie o îndatorire civică a tuturor locuitorilor comunei”.

Acesta a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a comunei. Primarul vrea astfel să-i impulsioneze pe localnici să țină curat.

Primarul spune ca va face ulterior şi o listă cu cei care au cele mai frumoase şi îngrijite gospodării. Legat de imaginile postate, a fost o atenţionare, un semnal.

Zeci de persoane au comentat postarea Primăriei Corbi.

„Indiferent de cine este sau va fi primar, indiferent dacă sunt sau nu astupate gropile de pe şosea, indiferent de motivele fiecăruia, în faţa gospodăriei sau a grădinii avem datoria de a ne îngriji de felul cum arată”, a spus Alexandru Ghiniţă, un cetăţean din comună.

Comuna Corbi are o creştere economică spectaculoasă, iar de 2-3 ani rata natalităţii este într-o uşoară creştere. În ultimii ani, la Corbi au fost finalizate numeroase proiecte cu finanţare europeană. Tot la Corbi vin zeci de mii de turişti anual, atraşi de peisajele superbe de aici şi de celebra biserică rupestră Corbii de Piatră.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe