LA DATORIE ȘI DUPĂ PENSIONARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Peste 60 de medici din județul Teleorman își vor continua activitatea peste vârsta legală de pensionare în urma deciziei luate de o comisie specializată a Direcției de Sănătate Publică Teleorman. Printre aceștia se numără medici specialiști, dar și medici de familie. Șase dintre ei vor continua să consulte și să trateze pacienții la Spitalul Județean de Urgență Alexandria. Unul dintre motivele acestei decizii îl reprezintă și criza acută de medici din spitalele din România.

Potrivit listei cu medicii din Teleorman care și-au prelungit activitatea, la Spitalul Județean de Urgență Alexandria vor continua să-și desfășoare activitatea șase medici care au împlinit vârsta de pensionare. Este vorba despre un medic primar pediatru, un medic primar chirurg, un un medic primar dermato-venerologie, un medic primar nutriție și un medic specialist boli infectioase și transmisibile. Filip Valentin este fost manager al Spitalului Județean Alexandria și medic primar chirurg. Deși a împlinit vârsta de pensionare, își continuă activitatea. Spitalul teleormănean are nevoie de medici cu experiență ca el.

Medicul Filip Valentin este doar unul dintre cei 64 de medici care vor continua să trateze pacienții după vârsta de pensie. Cetățean de onoare al Alexandriei, medicul spune că nu poate renunța la meserie.

Alți 18 medici, care își vor continua activitatea după vârsta de pensionare, profesează în unități sanitare din Spitalul Municipal Turnu Măgurele, Spitalul Municipal Caritas Roșiorii de Vede, Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, Spitalul Orășenesc Zimnicea și Spitalul de Psihiatrie Poroschia. Alți 23 de medici, care vor profesa și după ce au ieșit la pensie, sunt medici de familie, 19 sunt medici specialiști și 6 sunt medici de laborator.

MEDICI PENSIONARI TELEORMAN

18 MEDICI ÎN: Spitalul Municipal Turnu Măgurele (6 medici); Spitalul Municipal Caritas Roșiorii de Vede (2 medici); Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede (1 medic); Spitalul Orășenesc Zimnicea (6 medici) și Spitalul de Psihiatrie Poroschia (3 medici).

23 DE MEDICI DE FAMILIE

19 MEDICI SPECIALIȘTI (pediatrie, endocrinologie, medicină internă, psihiatrie, neuropsihiatrie infantilă, nefrologie, oftalmologie, obstetrică-ginecologie, pneumoftiziologie)

6 MEDICI LABORATOR

În contextul emigrării medicilor tineri, pentru a-și trata bolnavii, România apelează din ce în ce mai mult la medici care au ajuns deja la vârsta pensionării.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

MUNCITOR SURPRINS DE UN MAL SURPAT

Bărbatul săpa un șanț în comuna Băbana fiind angajat al unei societăți care efectua activități de completare a traseelor de canalizare, pe raza localității. La momentul în care s-a produs accidentul, se afla în timpul serviciului. Acesta a fost surprins de pământul surpat și a rămas captiv. La sosirea salvatorilor,