PRIMA PAGINĂ » Arges » PLOAIA A FĂCUT RAVAGII ÎN MUNTENIA SUD

PLOAIA A FĂCUT RAVAGII ÎN MUNTENIA SUD

de Mditv
2 vizualizări

După luni întregi de caniculă, ploile au făcut ravagii în regiunea Muntenia-Sud. Avertizarea meteorologilor s-a adeverit, iar izolat precipitaţiile au depăşit 50 l/mp. Pe autostrada A1 şoferii nu şi-au putut continua drumul cât timp a plouat, iar la Târgovişte şi în Călăraşi străzile din anumite zone au fost acoperite de apă. Informarea meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată râmâne în vigoare până miercuri, la ora 6.

Ploaia a făcut prăpăd pe Autostrada A1! De la ieşire din Piteşti, până la limita cu judeţul Dâmboviţa şoferii au fost nevoiţi să tragă pe dreapta, pe banda de urgenţă, şi să activeze butonul de avarii, din cauza ploii. Ştergătoarele nu mai făceau faţă, iar conducătorii auto s-au aflat în imposibilitatea de a-şi continua drumul timp de aproximativ 30 de minute, cât a plouat torenţial.

La fel s-a întâmplat şi în judeţul Călăraşi, unde s-a circulat în aceleaşi condiţii dificile. În municipiul Călăraşi parcă s-a rupt cerul. Perdeaua de apă formată în timpul ploii i-a ţinut pe oameni în case, iar străzile au fost inundate. Gurile de canal nu au mai făcut faţă precipitaţiilor abundente. Apa a inundat gospodăriile localnicilor şi pe alocuri a pătruns chiar şi în locuinţe.

Ploaia torenţială i-a surprins şi pe târgoviştenii aflaţi la terase, în Centrul Vechi. Şi aici a plouat cu găleata câteva zeci de minute, iar străzile urbei au fost acoperite de apă. Şi vântul puternic a pus probleme târgoviştenilor. Pe lângă ploaia torenţială, în fosta cetate de scaun a Ţării Româneşti s-a văzut si “o ploaie” de fulgere. Cerul de deasupra Târgoviştei a fost luminat în seara zilei de luni. La fel şi pe timp de noapte.

În Valea Voievozilor ploaia a fost însoţită de vânt puternic şi grindină. În câteva minute covorul alb, de gheaţă, s-a aşternut în curţile oamenilor.

Vremea rea se menţine până miercuri, conform informării meteorologilor. Vor continua aversele, cu descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse va apărea din nou grindina.

De joi se încălzeşte în regiunea Muntenia-Sud şi ne vom bucura din nou de soare.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe