Epopeea podului din localitatea argeșeană Căteasca și a afacerilor care l-au dus în spatele gratiilor pe baronul de Argeș, Constantin Nicolescu este departe de a se finaliza. Deși are o garanție de 50 de ani, Podul de la Căteasca riscă să se prăbușească, problemele tehnice fiind binecunoscute. Podul a devenit în anul 2013 obiectul unui dosar deschis de DNA, unde au fost condamnate nume sonore din județul Argeș, în frunte cu fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu. Sentința a fost dată, însă nu este definitivă. Acum însă autoritățile argeșene trebuie să se ocupe de consolidarea podului, însă nimeni nu a mișcat un deget.
Totul a început odată cu problemele de la podul vechi, construit în 1947 și care a început să prezinte semne că va ceda. Deși autoritățile nu au luat nicio măsură pentru a evita prăbușirea, au început totuși lucrările la noul pod.
Podul nou a fost gata înainte să cadă cel vechi însă cu mari probleme. Construcțiile la podul nou au început în 2009 când licitația pentru construcție a fost câștigată de firma de casă a lui Constantin Nicolescu, Zeus SA. Totul urma să fie făcut pe fonduri europene așa că afacerea a fost una profitabilă..pentru firmă…nicidecum pentru beneficiar. Constructorul ar fi trebuit să execute și un prag de fund în amontele podului, care ar fi avut rol de încetinire a vitezei apei râului, iar astfel s-ar fi redus eroziunea solului albiei și a malurilor, dar,cel mai probabil, pentru a mări profitul societății, s-a luat decizia ca această parte din proiect să nu se mai facă.
Situația este aceeași și acum în 2017, la șapte ani de la inaugurarea fastuoasă. Specialiștii susțin că podul nou ar putea avea aceeași soartă ca cel vechi, problemele fiind similare. Așa că autoritățile ar trebui să intervină și nu să se aștepte un alt dezastru. Specialiștii susțin că în urma unor expertize, s-a stabilit că, pentru stoparea eroziunii, este necesar ca întâi să se facă regularizarea albiei râului. Până acum nu s-a schimbat nimic, ci doar s-au vehiculat neînțelegeri între Consiliul Județean și Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea. Am mers și la primăria din Căteasca în căutarea unor răspunsuri. Primarul nu a putut lega nicio frază până la capăt despre această situație. Nu e responsabilitatea lui, corect, dar nici de pericolul în care sunt localnicii care-l traversează nu pare să fie interesat.
Recent eliberat din închisoare după prima sentință, Nicolescu trece prin noi emoții. Pe 5 mai 2017 a fost condamnat de magistrații Curții de Apel București la 8 ani de închisoare , sentința nefiind definitivă. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în martie 2009, CJ Argeș, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziție publică prin licitație deschisă, ce avea ca obiect reabilitarea a două poduri afectate de inundații, amplasate pe drumuri județene, în localitățile Căteasca, respectiv Ciomăgești. Fondurile proveneau tot din proiect PHARE. Potrivit rechizitoriului, pentru a accesa banii europeni, funcționari din cadrul CJ Argeș au atestat în cererea de finanțare, în mod nereal, că respectivele poduri fuseseră afectate de inundații, deși unul dintre ele, cel din comuna Căteasca, fusese avariat anterior, așadar nu era eligibil pentru proiectul respectiv. Sentința dată de Curtea de Apel București nu este definitivă.