PRIMA PAGINĂ » Stiri » SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA ORHIDEELOR DE APARTAMENT

SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA ORHIDEELOR DE APARTAMENT

de Mditv
25 vizualizări

Orhideele au devenit printre cele mai populare flori de apartament, însă sunt și printre cele mai pretențioase. Mulți nu știu să le îngrijească corect și de multe ori plantele nu maI înfloresc sau se usucă. Iată câteva sfaturi pentru îngijirea corectă a lor:

Lumina

Lumina reprezintă unul din factorii principali pentru înflorire alături de fertilizare. Dacă nu au lumină suficientă, orhideele nu vor înflori, deși ele cresc și par sănătoase. Atenție, însă plantele nu trebuie să stea la soare. Cel mai potrivit loc sunt pervazele ferestrelor sudice.

Temperatura

Orhideele crescute în apartament trebuie ținute pe pervaze unde există variații de temperatură. Aceste variații vor induce înflorirea. Orhideea preferă temperaturi între 15 și 19 grade Celsius noaptea  și între 16 și 21 de grade ziua. Totusi, în perioada de înflorire, orhideile au nevoie de temperaturi de până la 35 de grade vara și 21 iarna.

Udatul

Apa în exces este principalul factor care conduce la pierderea plantei. Orhideele se udă la un intervel de 7-9 zile. Indicat este să folosiți apă de ploaie sau apă de la ghiuvetă, stătută 24 de ore. Atunci când pământul de la suprafață se usucă, plata trebuie udată ( în principal dimineața). Nu trebuie să lăsăm apă în farfuria ghiveciului, pentru că surplusul de apă poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Fertilizarea

Pentru a avea o orhidee sănătoasă este indicat să fertilizăm pământul o dată pe lună. Când planta înepe să se maturizeze, este indicat să reduceți fertilizarea. După un proces de fertilizare este indicat să se ia o pauză de două-trei luni, când planta trebuie doar udă cu apă.

Înflorirea

După ce îi trec primele flori, mai așteptăm câteva săptămâni, pentru că s-ar putea ca din vârf să îi dea o nouă tijă. Dacă nu apare, atunci tăiem tija deasupra nodului nr. 4, numărând de jos, de la baza ei. În câteva luni trebuie să apară o nouă tijă, dintr-unul din nodurile aflate sub tăietură. Însă trebuie să mai știm că o variație mai mare între temperatura zilei și cea a nopții va provoca mai repede apariția unei tije noi. Ideal ar fi ca temperatura să varieze între 15-18 grade Celsius noaptea și 20-25 grade Celsius ziua. Dacă nu apare tija nouă pe cea veche, uitați-vă la baza frunzelor, de acolo se văd noile noduri.Tija veche trebuie tăiată dacă nu îi apar tije noi pe ea. Un îngrășământ ajută la înflorire.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe