PRIMA PAGINĂ » Stiri » SOLIDARI CU ELEVII ROMÂNI DE PESTE HOTARE

SOLIDARI CU ELEVII ROMÂNI DE PESTE HOTARE

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

În apropierea începerii anului școlar, elevii din județul Ialomița au făcut un gest frumos pentru copiii din Cernăuți. Aceștia au donat la o colectă de carte organizată de un deputat din județ. Colecta se desfășoară la Centrul Cultural Ionel Perlea până la sfârșitul săptămânii, iar cărțile vor fi oferite copiilor din Bucovina de Nord.

Ialomițenii au donat sute de volume, de la dicționare și enciclopedii pentru copii până la cărți de poezii și basme. Printre donatori s-au aflat bibliotecari, oameni de afaceri, dar și studenți sau elevi care au vrut să le ofere astfel un dar românilor din Bucovina de Nord . Cărțile vor ajunge în grădinițele și școlile cu predare în limba română din Cernăuți și vor fi înmânate la sfârșitul săptămânii de o delegație oficială care va pleca din Slobozia pentru a fi prezenta la cea de-a 28 ediție a Sărbătorii Naționale “Limba noastră cea română”.

Campania de donare de carte continuă și săptămâna aceasta. Toți cei care vor să îi ajute pe copiii din Cernăuți sunt așteptați la Centrul Cultural Ionel Perlea.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe