În calendarul întâlnirilor cu viitorii antreprenori, din regiunea Muntenia Sud, a venit rândul judeţului Ialomiţa pentru o scurtă lecţie de antreprenoriat, oferită de specialişti celor care sunt interesaţi să-şi înfiinţeze propria afacere. Zeci pe persoane s-au întâlnit, la Slobozia, cu reprezentanţi ai Ministerului pentru Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi ai Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. Cu toţii îşi vor realiza propriile planuri de afaceri pentru a obţine finanţarea europeană.
Concursul de planuri de afaceri este organizat în cadrul proiectul #Antreprenorium, implementat de Asociaţia “Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor” EUROPROJECT, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Proiectul se desfăşoară în sapte judeţe ale regiunii Sud – Muntenia: Prahova, Ialomiţa, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Călăraşi. În judeţul Ialomiţa, înainte de a ajunge specialiştii în domeniul afacerilor deja s-au format două grupe de cursanţi. Zeci de persoane încearcă să obţină certificatele de antreprenori şi se vor întrece prin realizarea celor mai bune priecte pentru a obţine finanţarea de la Uniunea Europeană.
Cei interesaţi de proiect au aflat toate informaţiile necesare obţinerii finanţării europene, discuţia fiind una liberă, deschisă tuturor întrebărilor.
Până în data de 2 noiembrie 2018, vor fi selecate cele mai bune 55 de planuri de afaceri, care vor primi o finantare in cadrul proiectului de până la 160 000 lei fiecare, pentru ca afacerea să poată porni.Cei care îşi vor dezvolta propria afacere, au obligaţia să înregistreze minim doi angajaţi. Statul le oferă posibilitatea să angajeze persoane dintre şomeri sau absolvenţi şi astfel pot primi alte bonificaţii. În judeţul Ialomiţa sunt mii de şomeri.
Proiectul are o perioadă de 12 luni de implementare, 12 luni în care beneficiarul trebuie să cheltuiască eficient banii primiţi de la Uniunea Europenă şi o perioadă de 6 luni de sustenabilitate în care beneficiarul este obligat să păstreze angajaţii cu care a pornit afacerea. Proiectul #Antreprenorium este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start Up Plus și are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunea Sud a României.