PRIMA PAGINĂ » ESENȚIAL » ADEVĂRAT FOCAR DE INFECȚIE

ADEVĂRAT FOCAR DE INFECȚIE

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Focar de infectie in cartierul Priseaca din municipiul Targoviste! Patru persoane din cartierul Priseaca s-au imbolnavit de hepatita virala acuta, iar riscul ca boala sa se extinda creste de la o zi la alta, mai ales ca multi nu tin cont de regulile elementare de igiena. Reprezentantii Directiei de Santatate Publica Dambovita spun ca vinovati pentru focarul de infectie sunt locuitorii acestui cartier care nu si-au creat un loc special pentru strangerea apelor uzate si le golesc pur si simplu in strada.

 

Nu este nevoie de niciun test epidemiologic pentru a ne da seama ca apa stransa pe strazile cartierului Priseaca reprezinta un factor de risc pentru toti locuitorii din cartier. Strazile baltesc de apa meteorica amestecata cu apa uzata provenita din gospodariile oamenilor. Lipsa retelei de canalizare amplifica fenomenul.

 

Vara mirosul devine insuportabil in unele zone ale cartierului Priseaca. Reprezentantii Directiei de Santate Publica Dambovita promit ca vor mobiliza toate institutiile abilitate, iar specialistii trebuie sa ii ajute pe cetateni.

 

In astfel de situatii, copiii sunt cei mai expusi riscurilor de imbolnavire. Pe timp de vara micutii umbla desculti pe strazile pline de infectie si pot fi contaminati oricand. Oamenii recunosc situatia si spun ca s-au saturat sa indure zilnic aceste chinuri.

 

Autoritatile trebuie acum sa lamureasca situatia. Pentru a nu se extinde focarul de hepatita virala acuta si asupra celorlati cetateni, oamenii vor fi vaccinati. Dar asta nu inseamna ca vor fi feriti de riscul imbolnavirii daca vor trai in continuare in aceste conditii lipsite de orice igiena.

 

 

ECHIPA: Valentin Popescu / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe