PRIMA PAGINĂ » Stiri » AGRICULTURA ŞI CREŞTEREA ANIMALELOR, ARTĂ ŞI MUNCĂ

AGRICULTURA ŞI CREŞTEREA ANIMALELOR, ARTĂ ŞI MUNCĂ

de Andrei Oprescu
37 vizualizări

Cresterea porcinelor reprezintă o adevarată artă, care se face după reguli bine stabilite, cu stricteţe, dar şi cu implicare. Fermierii care aleg să-şi populeze fermele cu suine depun foarte multă muncă petru a scoate profit, într-o ţara în care statul a uitat să-i susţina pe cei care s-au dedicat creşterii animalelor. La ediţia din această săptămână a emisiunii Ferma şi Ogorul vom merge în zona Răcari, a judeţului Dâmboviţa, unde sunt crescuţi mii de porci. Totodată, vă vom prezenta ingeniozitatea agricultorilor care şi-au încălzit solariile în perioada geroasă, dar şi cele mai bune preţuri la cereale din toată regiunea Muntenia-Sud.

În zona oraşului Răcari, la Mavrodin şi la Ghimpaţi funcţionează două ferme de porci, cu capacitate de 800 de capete fiecare. Porcinele ajung aici la 20 de kilograme şi în maxim 90 de zile sunt suficient de graşi pentru a merge la abator. Creşterea suinelor nu este deloc facilă, spune administratorul celor două ferme, Ovidiu Moise.

Nu doar bolile, problemele legate de nutriţie şi dăunătorii care afectează cerealele sunt cele mai mari probleme pentru un fermier, ci şi lipsa sprijinului pe care statul ar trebui să-l acorde celor implicaţi în această activitate.

Cum se cresc porcii în mod eficient, ce program alimentar trebuie respectat şi care este raportul investiţie-profit puteţi afla urmărind emisiunea Ferma şi Ogorul, duminică, începând cu ora 14:30, doar la MDI TV. De asemenea, vom vedea şi ce sacrificii fac agricultorii pentru întreţinerea solariilor pe timp de iarnă, de la oamenii care lucrează pământul în comuna Băleni.

De exemplu, Dumitru Zamfir a moştenit pasiunea pentru agricultură de la părinţi şi bunici, iar acum a investit peste 10 000 de lei într-o centrală pe lemne cu care menţine căldura în seră.

Şi Ionuţ încălzeşte solarul cu lemne, dar răsadurile pornesc într-un container, încălzit cu o centrală electrică. Este singurul agricultor din Băleni care crește răsaduri într-un container care menține o temperatură constantă de 28 de grade. S-a inspirat de la agricultorii profesionişti din Antalia.

Astfel că, datorită ingeniozităţii agricultorilor, ne putem bucura de trufandale din prima lună de primăvară. Mai multe detalii într-o nouă ediţie e emisiunii Ferma şi Ogorul, când vă vom prezenta şi lista preţurilor la cereale, în regiunea Muntenia-Sud, dar şi cea mai bună reţetă de pandişpan în două culori, cu nucă, făcut ca la mama acasă.

Duminică, începând cu ora 14:30.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe